Superliga

FCM-talent: Seriøs til jeg stiller træskoene

Mads Albæk har gennem 2009 været fast mand i FC Midtjylland, men omstillingen til kamp og træning med førsteholdet har ikke været den rene dans på roser, fortæller U/21-landsholdsspilleren.

20-årige Mads Albæk fik i februar 2009 debut i forårspremieren mod Esbjerg, hvor han og FC Midtjylland måtte nøjes med 1-1 efter en sen udligning.

Siden har Albæk været noget nær fast mand hos FC Midtjylland, der har været tvunget til at se bort fra det planlagte førstevalg til den defensive midtbaneplads Taofeek Salami, der har døjet med skader.

Som ynglingespiller begyndte Albæk i 2008 at træne med førsteholdet, og her så det i starten langt fra ud til, at Albæk nogle måneder senere skulle starte inde i SAS Ligaen.

- De (trænerne, Red.) bad mig om at arbejde med min attitude. Om at være mere seriøs både på og uden for banen, fortæller Mads Albæk til Tipsbladet.

- Da jeg var yngre, kom det lidt lettere. Jeg kom op trænede med. Jeg tænkte. 'Uhh, nu kører det.' Jeg var den eneste halvfemser, der gjorde det i den tid. Jeg tænkte, at det hele nok skulle komme, hvis jeg gjorde det på samme måde som før. Men det kunne jeg se, at det gjorde det ikke. Trænerne var ikke tilfredse, og så tog jeg mig selv langt mere seriøst. Det vil jeg først lægge på hylden den dag, jeg stiller træskoene, siger Mads Albæk.

Mads Albæk kom som 15-årig til FC Midtjylland fra Herfølge, og midtbanespilleren har spillet med U-landsholdene siden 16-års alderen.