Superliga

FCM-træner talte Thygesen fra stop

FC Midtjylland-træner Allan Kuhn fik i efteråret talt Mikkel Thygesen fra at stoppe som anfører, hvilket midtbanespilleren overvejede efter en skidt sæsonstart.

FC Midtjyllands anfører Mikkel Thygesen fortalte i et interview til Tipsbladet i efteråret, at han på et tidspunkt med rigtig dårligt FCM-spil overvejede, om han burde stoppe som anfører for den midtjyske klub.

Læs også: Thygesen: Ufatteligt hårdt

Thygesen viste sig siden da med godt spil og fornyet energi, hvilket fik midtbanespilleren med på den igangværende Ligalandsholds-tur i Thailand, og FCM-træner Allan Kuhn er i dag glad for, at han tog en grundig snak med Thygesen i den svære efterårsperiode.

- Mikkel er anføreren og stod virkelig op den sidste halvanden måned. Han er kommet tilbage på det niveau, han har været på tidligere. Han er kommet til det niveau, han var på før skiftet til Tyskland. Han har igen fået det lette spil og er ikke længere tynget af de krav, der har været til ham. Han er mere frigjort, siger Allan Kuhn til Tipsbladet.

- Han fik en god tro på, at jeg troede på ham som anfører, og det nok skulle komme, hvis han blev ved med at arbejde hårdt, fortsætter Allan Kuhn.

- Jeg tog en rigtig god snak med Mikkel. Jeg gav ham den opbakning, der skulle til for, at han tror på, det er det rigtige. Han er et ungt menneske, der havde det svært med sit eget spil. Jeg kan godt forstå, at han tænker på, om jobbet tager for meget tid og mange tanker. Jeg sagde, at vi skulle prøve at køre efteråret ud og gav ham den nødvendige opbakning. Det levede han op til, siger Allan Kuhn, der også krediterer de øvrige trænere og BS Christiansen med at have hjulpet midtbanespilleren på vej.

Mikkel Thygesen og FC Midtjylland begynder SAS Liga-foråret om halvanden måned på en tiendeplads.