Superliga

Kæmpeunderskud får konsekvenser for FCK

Stort transferunderskud kommer ikke til at gå ud over ambitionenerne for FC København, men strategien lægges om.

PARKEN Sport & Entertaiment offentliggjorde i dag regnskabet for tredje kvartal og selvom der har været fremgang forventes selskabet at få et underskud tæt på en kvart milliard ved årsskiftet mod 65 millioner i overskud sidste år.

Cirka 68 millioner kommer fra tab på transfermarkedet, hvor det sidste år blev til et overskud på en millione. FC København har hidtil været meget aktiv på transfermarkedet, men i sommer blev der ikke handlet. Et udtryk for, at midlerne ikke er hvad de har været.

Klubben har dog ikke tænkt sig af neddrosle for ambitionerne, men det bliver talenterne der satses på i fremtiden i stedet for kun at købe sig til successen.

- Vi fortsætter det målrettede arbejde, der på ni sæsoner har gjort os til Danmarks dominerende fodboldklub og den klart bedst placerede nordiske klub på UEFA's klubrangliste. Som følge af vores satsning på udvikling af egne talenter i School of Excellence vil vi over tid se en positiv ændring i resultatet af transferaktiviteter, siger koncernchef Dan Hammer til fck.dk.

Koncernchefen er dog fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden, selvom bestyrelsen har at besluttet, at der ikke fremover skal betales bonusser til bestyrelsens medlemmer.

- Vi er allerede godt i gang med implementeringen af den plan, der skal sikre os en optimal kapitalisering på det meget store økonomiske potentiale, som PARKEN Sport & Entertainment rummer. Et potentiale, der aktuelt dokumenteres af, at stort set alle forretningsområder trods svære markedsvilkår løftede omsætningen betydeligt i årets første ni måneder. Fra 10 procents stigning i fitness dk til over 30 procent i PARKEN, der i dag er Europas formentlig travleste stadion, siger Dan Hammer og fortsætter:

- Et centralt element i planen er en fokuseret koncern udelukkende bestående af rentable og markedsdominerende brands. Med skrinlægningen af Montepaone-projektet samt afviklingen af Global Goal har vi taget de første skridt i den rigtige retning.