Superliga

Legendernes Tid: Helst ingen halvdøde svenskere

Tipsbladet.dk går ned ad mindernes allé. Vi taler med SAS Liga-klubbernes legender, og giver dem mulighed for at pege både frem og tilbage. Det er legendernes tid. I dag med AaB og Søren Thorst.

Søren Thorst spillede 371 kampe for AaB fra 1983 til 1996. I dag er han ansat i Aalborg Events under Aalborg Kommune, hvor han blandt andet har arrangeret Tall Ships Race i 2004.

Hvad er din vurdering af AaB's efterår?
- Det har ikke været godt. Ikke i forhold til, hvad vi kunne have regnet med. De har haft alt for svært ved at lave mål, de spiller godt og står godt i forsvaret, men de mangler noget oppe foran. Jeg synes, de gør det rigtige ved at give de unge chancen istedet for at leje en halvdød svensker. De skal bare have noget tid, så AaB skal have afstemt nogle forventninger, for de vinder hverken guld, sølv eller bronze. De skal bruge efteråret som et læreår, og så er de helt klar til sommer. Vi proppede også Peter Møller ind engang, og han begyndte jo at score mål, selvom det bestemt ikke så for godt ud i starten!

Hvem har været den største profil hos AaB i efteråret?
- Det har Kjetil Wæhler. Han binder tingene godt sammen nede bagi, og mens andre har underpræsteret, har han gjort det godt. Han giver sig ikke på noget tidspunkt, og sådan nogle typer kunne AaB godt bruge nogle flere af.

Hvis du kunne plukke fra alle fra alverdens hylder, hvilken spiller ville så bedst kunne forstærke AaB?
- Hvis jeg var Lynge (Jakobsen, sportsdirektør red.), ville jeg nok hente Didier Drogba. Han fylder fantastisk meget inden for 16 meter fra mål. Han er hovedstødsstærk, og har masser fysik. Så selvom jeg lige har sagt, at de skal satse på de unge, hvorfor så ikke slå til, hvis Drogba bød sig til...

Hvem napper guldet?
-
Jeg tror, FCK gør det igen. De har prøvet det før og er bundrutinerede. OB er også rutinerede, men de får det svært og får en hård forårssæson. Det er jo ikke sikkert, at Peter Utaka kan score ligeså mange mål igen, og jeg synes, at deres offensiv er lagt meget an på ham. Han har afgjort kampe alene i efteråret, men som sagt: Det er ikke sikkert, han kan gøre det igen. Men det bliver tæt til det sidste mellem OB og FCK. De andre kan ikke komme op, for de to topklubbers bænke er så stærke, og det er måske netop forskellen. Indimellem kommer de andre jo med en bænk, hvor jeg ikke kender et øje.

Hvad er dit bedste minde fra din tid i klubben?
-
Det er, da vi blev mestre i 1995 og så selvfølgelig hele eventyret i Champions League året efter. Det var stort for os. Og så har jeg faktisk også en masse andre minder, men de egner sig vist ikke til Tipsbladet.