Superliga

Lumb favorit til stamplads i Zenit

Mulighederne for spilletid til Michael Lumb i Zenit er gode, vurderer journalist i Skt. Petersborg. Der venter Lumb store oplevelser i hans nye klub.

Brugerne her på tipsbladet.dk tvivler på, at Michael Lumb får succes i Zenit Skt. Petersborg, men det er måske et lige lovlig pessimistisk syn i forhold til virkeligheden.

Michael Lumb er træner Luciano Spallettis første indkøb, og han skal konkurrere med den sygdomsplagede koreaner Kim Dong-jin og den rutinerede tjekke Radek Sirl om venstreback-pladsen.

Og mulighederne for spilletid til Michael Lumb ser ganske fornuftige ud, ifølge en lokal iagttager.

- Kim Dong-jin har været væk fra holdet længe, og jeg har mine tvivl, om han kommer tilbage igen. Radek Sirl har ikke spillet godt i sidste sæson, så jeg vurderer Michael Lumbs chancer for en stamplads som gode. Jeg håber, at han er bedre end de to, siger journalist Maksim Sharifjanov fra Sport Express til Tipsbladet.

Maksim Sharifjanov har tidligere skrevet for Zenit Skt. Petersborgs hjemmeside og har et indgående kendskab til klubben.

- Jeg tror, at det bliver spændende og udfordrende for Michael Lumb at spille i den russiske liga. Publikum i Skt. Petersborg er passioneret, og der er altid udsolgt hjemme på Petrovski Park. 17.500 af de 21.500 pladser er solgt som sæsonkort, så der er virkelig brug for et nyt stadion.

Det kommer der så også snart. Sponsoren Gazprom har sat fut under byggeriet, som ellers har ligget stille og er blevet forsinket på grund af finanskrisen. Budgettet er undervejs overskredet med 300 millioner dollars.

Men i februar 2011 skulle et nyt hypermoderne stadion med plads til 62.000 tilskuere gerne stå færdigt, og der et det ikke gjort med oprustningen, som også bliver sportslig.

- Gazprom stiller i år alle de penge til rådighed, som Luciano Spalletti skal bruge. Der kommer nok mindst tre andre nye spillere ind, for Zenit går efter mesterskabet og mindst komme i gruppespillet i Champions League, siger Maksim Sharifjanov.

Michael Lumb selv glæder sig meget til sit nye eventyr.

- Der er fuldstændig styr på både det sportslige og økonomiske i Zenit. Det er et rigtig stærkt hold, og det bliver fedt at spille sammen med en spiller som Danny, og så i Champions League. Det her skifte åbner alle muligheder for mig, siger Michael Lumb til Tipsbladet.

LÆS OGSÅ: Om Zenit Skt. Petersborgs sidste par turbulente år i Tipsbladet Indsigt, som er på gaden i dag og som som e-avis.