Superliga

Lynge: Vi henter ingen spillere

Lynge Jakobsen lukker transfervinduet for AaB allerede nu. Der er ingen penge til spillere - end ikke transferfrie.

AaB nedjusterede i efteråret forventninger til 2009 til et underskud på 40-45 millioner kroner. Siden har sportschef Lynge Jakobsen ventet på at kende sit endelig budget til dette transfervindue. Og det kender han nu.

Der bliver ikke råd til at hente en eneste spiller til AaB, hvor pengene er så små, at Lynge Jakobsen godt kan holde ferie i januar, der traditionelt ellers er en travlt måned for en sportschef.

- Vi har lukket transfervinduet her i AaB. Økonomien tillader simpelthen
ikke, at vi henter spillere. Det er altid rart at få afklaring på
tingene, og sådan er vilkårene nu engang, siger Lynge Jakobsen til tipsbladet.dk.

- Der bliver heller ikke råd til transferfrie spillere. De skal jo også have hø, så det går simpelthen ikke.

Dermed afviser Jakobsen også, at AaB skulle være tæt på den svenske angriber Mikael Dahlberg, der ikke forlænger sin kontrakt med Djurgården og dermed er en oplagt løsning på AaB's angrebsproblem.

- Han er en af mange spillere, som jeg ved gerne vil til AaB, men det kommer han ikke, siger sportschefen til tipsbladet.dk.

Det er ser altså sort ud på den økonomiske front i AaB, men Lynge Jakobsen holder som sædvanligt hovedet højt og håber på en fremgang i forhold til efterårets skuffende syvendeplads.

Der er dog et lille håb for AaB, hvis man formår at få afskibet nogle af de mere attraktive spillere. Det kunne være Michael Jakobsen, der som venstrebenet forsvarsspiller er i høj kurs i Europa.

- Markedet er helt dødt, og jeg er ikke i gang med nogen salg. Vi har da flere salgbare spillere, og et salg ville jo åbne nogle muligheder den anden vej.

- Vi kan stadig få et godt forår og 2010, men det kræver, at der er nogen, som begynder at gøre det bedre, end de gør nu. Det gælder også sådan en som mig, siger Lynge Jakobsen og griber dermed i egen barm.

AaB har også været sat i forbindelse med den svenske forsvarsspiller Fredrik Risp, der direkte har ønsket at komme til dansk fodbold, men den forbindelse er nu endelig manet til jorden.