Superliga

Sløj økonomi rammer FCM's Nigeria-satsning

FC Midtjyllands sportsdirektør Jens Ørgaard er på besøg i klubbens nigerianske samarbejdsklub FC Ebedei.

FC Midtjylland arbejder i øjeblikket på at finde ud af, hvordan samarbejdet med den nigerianske klub FC Ebedei skal fortsætte, efter FIFA og den internationale sportsdomstol CAS har dømt det ulovligt for midtjyderne at hente spillere i den nigerianske klub før deres 18-års fødselsdag.

Sportsdirektør Jens Ørgaards mobil-telefon går i øjeblikket på telefonsvarer via et nigeriansk teleselskab, og Ørgaards kollega Claus Berthelsen, der er administrerende direktør i FCM, bekræfter, at Ørgaard er Nigeria.

- Han er i Afrika, ja. Vi er dernede et par gange om året, det er bare et standardbesøg. Der skal ikke ske noget specielt, siger Claus Berthelsen til tipsbladet.dk.

Økonomi rammer udvidelse
FC Midtjylland har ved tidligere interview til Tipsbladet fortalt, at den midtjyske klub overvejer, hvordan den kan hjælpe Ebedei til bedre uddannelse af de unge spillere, så de unge nigerianske spillere ikke blev sat for langt bagud i deres udvikling sammenlignet med de nuværende nigerianere i FCM-truppen, der kom til heden som 15- eller 16-årige.

Jens Ørgaard fortalte under et nyligt interview med Tipsbladet, at FC Midtjyllands muligheder for at udvide eller ændre samarbejdet med FC Ebedei var påvirket af en stram økonomi i SAS Liga-klubben.

- Vi har gjort os nogle tanker, men det er helt klart en af de tanker, der bare falder til ro, når man har sådan en krise. Sådan er det, sagde Ørgaard under interviewet, der blev offentliggjort i Tipsbladet 3. november.

Ørgaard fastholdt, at det ikke kommer på tale at lukke for samarbejdet med FC Ebedei.

- Det er fortsat en vigtig del af vores forretningskoncept at tilknytte unge mennesker dernedefra. Så må de bare være 18, siger Jens Ørgaard.

Du kan læse mere om FC Midtjyllands samarbejde med FC Ebedei i de nedenstående links.
FCM vil have Afrika-licens
Steinlein: Græd, da jeg så Femis hus
Eksperter kritiserer FCM-køb af nigerianere
FCM scorer kassen på nigerianere

Platini retter hård kritik mod FC Midtjylland