Superliga

Thorvaldsson: Derfor gik det galt i Esbjerg

Gunnar Heidar Thorvaldsson blev aldrig den store succes i Esbjerg. Nu er han udlejet til Reading i England og ser tilbage på, hvad der gik skævt i Vestjylland.

I sommeren 2008 kom den islandske angriber Gunnar Heidar Thorvaldsson til Esbjerg. Skiftet fra Hannover 96 til Esbjerg skulle være en succeshistorie for begge parter, men endte skidt - specielt for Thorvaldsson.

Islændingen fandt aldrig den storform, han havde vist i Halmstad, inden han kom til Tyskland, og efter 22 kampe med bare to mål i støvlerne, skiftede den 27-årige angriber ved årsskiftet på en lejeaftale til engelske Reading.

Her et par uger efter skiftet ser han tilbage på, hvad der gik skævt i Esbjerg.

- Vi fik barn, lige efter vi ankom til Esbjerg. Min kone og jeg havde aldrig boet sammen før, så det var en meget hård tid, hvor vi ikke kunne søge hjælp fra forældre eller noget. Jeg kunne ikke få restitueret og hvilet ordentligt mellem træning og kampe. Hvis man som fodboldspiller ikke er 100 procent fit, præsterer man heller ikke på banen, forklarer Gunnar Heidar Thorvaldsson til tipsbladet.dk.

Oven i de personlige problemer, havde Esbjerg et dårligt efterår, hvilket resulterede i en fyring af den daværende træner, Troels Bech, som havde fidus til Thorvaldsson.

- Jeg var meget ked over fyringen af Troels Bech og så frem til vinterpausen sidste år, hvor jeg håbede, jeg kunne få lidt luft og få klaret hovedet. Da Ove Pedersen kom ind, forsøgte jeg at gøre mit bedste, men Ove ville ikke spille med en type som mig, og jeg røg ud. Sådan er fodbold desværre bare, siger islændingen.

Thorvaldsson og Bech kunne være blevet genforening i Silkeborg, men Reading blev i stedet ny destination. Islændingen håber at få debut når Reading lørdag møder Nottingham Forest.