Superliga

Thygesen: De unge bliver profiler

FCM-anfører Mikkel Thygesen har stor tiltro til de talenter, der skal fylde hullet efter afskeden med 11 FCM-spillere i vinterpausen.

FC Midtjylland står i forårssæsonen overfor endnu en ungdomsrevolution, efter sportsdirektør Jens Ørgaard i vinterpausen har skilt sig af med 11 spillere, der i større eller mindre grad har gjort krav på en førsteholdsplads i FCM.

Hvis de relativt på tilbageværende rutinerede spillere bliver skadet, skal unge talenter som Mads Hvilsom, Erik Sviatchenko og Jesper Bøge muligvis i SAS Liga-aktion, men den store udskiftning får ikke FCM-anfører Mikkel Thygesen til at tvivle på klubbens sportslige muligheder.

- Vi har altid haft en ung trup. Jargonen er den samme, og min rolle ændrer sig ikke, siger Mikkel Thygesen til tipsbladet.dk.

- Spiller for spiller har vi en rigtig god trup. Som den her sæson har udviklet sig, bliver det nok en udviklingssæson. Men de her unge spillere vil udvikle sig til profiler i dansk fodbold. Vi har det bedste fodboldakademi i Danmark, og jeg forventer mig meget af de unge, der kommer på førsteholdet, siger Mikkel Thygesen.

FC Midtjylland har sparet adskillige millioner kroner på lønudgifter og tjent et tocifret millionbeløb på transfers i vinterpausen, penge som midtjyderne var tvunget til at spare efter et skidt 2009-regnskab og sløje forventninger til 2010-regnskabet.