Superliga

Trods Onyszko-sag: Homoseksualitet er tabu

Viborg FF's Asbjørn Sennels fortæller i en blog på Politiken.dk om tabuet omkring homoseksualitet i dansk fodbold, som Arek Onyszkos bog 'Fucking Polak' har skabt debat om.

Findes der homoseksuelle i fodbold?

Ifølge Italiens landstræner Marcello Lippi er han gennem adskillige årtier aldrig stødt på en mandlig, homoseksuel fodboldspiller, og heller ikke Juventus' tidligere direktør Luciano Moggi, der ellers har set lidt af hvert, mener, at der findes bøsser i professionel fodbold.

Læs også: Onyszko: Bøssehader og HA-sympatisør

At det ikke kun er i katolske Italien, at homoseksualitet er et tabu, så det ganske Fodbolddanmark tidligere på ugen,da beske kommentarer om homoseksuelle med til at få Arek Onyszko fyret fra FC Midtjylland, og ifølge Viborgs back og tidligere landsholdsspiller Asbjørn Sennels er det en god anledning til igen at se på, hvordan homoseksualitet bliver betragtet i dansk fodbold.

- Her i vores macho-kultur er homoseksualitet slet og ret ikke-eksisterende. Den tabuerende tankegang er, at det professionelle fodboldmiljø er lige så blottet for bøsser som det professionelle kvindelige håndbold-miljø er overrepræsenteret af lesbiske, skriver Asbjørn Sennels i en blog på Politiken.dk.

- Når fodboldspillere tænker sådan, forstår man godt, hvorfor det ikke just er hver dag, at en professionel fodboldspiller springer ud af skabet. I stedet gemmer de sig - og de gemmer sig godt. Mon ikke de trods fodboldmiljøets fornægtelse sidder derude i omklædningsrummet, fortsætter Sennels.

Du kan læse Asbjørn Sennels' blog her.