Superliga

Zanka satser på spilletid

FCK's unge centerforsvarer Mathias Jørgensen nærmer sig kampformen igen ovenpå sin knæoperation, men hvor står han henne i truppen?

På forhånd var der i denne sæson lagt op til et svensk midterforsvar i FCK bestående af Mikael Antonsson og Peter Larsson, men den plan blev hurtigt ødelagt af skader og formsvigt. Det blev dog ikke den erfarne Ulrik Laursen, der trådte ind som førstereserve. Den rolle gik tværtimod til 19-årige Mathias Zanka Jørgensen, der ikke spillede sig af holdet, selv om præstationerne svingede en smule.

I stedet var det en knæskade, der stoppede stortalentets fortsatte fremskridt, og mens Zanka har siddet på skadeslisten har Larsson og Antonsson fået masser af spilletid som duo, før Ulrik Laursen pludselig kom ind fra kulden med to fornuftige kampe fra start mod først PSV og siden Silkeborg. Og hvor efterlader det så en efterhånden kampklar Zanka i forsvarshierarkiet?

- Ja, det bliver spændende at se, for selvfølgelig har man da undervejs spekuleret over, hvordan det bliver, når jeg kommer tilbage. Det gik jo rigtig godt, før jeg blev skadet, og jeg satser da også på, at jeg nok skal få mine kampe. Ulrik spiller ikke fem i træk, men så må fremtiden så vise, om jeg får to eller tre af dem fra start. Jeg håber i hvert fald ikke, at jeg varme bænk resten af efteråret. Jeg har ikke fået nogen udmeldinger fra trænerne om situationen, så nu må vi se, siger Mathias Zanka Jørgensen til tipsbladet.dk efter mandagens træning.

Og den gik også godt, så han nærmer sig kampformen ovenpå en knæoperation for en måned siden.

- Det er gået hurtigt. Jeg spillede på andetholdet i lørdags, og det gik fint. Jeg har kunnet træne uden komplikationer i dag, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle være klar. Men jeg skal godkendes af fysserne først, og det kan godt være, at de lige trækker i bremsen for ikke at risikere noget, men det bliver højst en uge mere, før jeg kan melde mig helt klar, siger manden, de kalder Zanka.