Superliga

- Advarer FCM mod Man U-tilstande

DBU-formand Allan Hansen bakker op om FC Midtjyllands kommende samarbejde en udenlandsk investor men advarer samtidig klubben og andre danske klubber om ikke at lukke de forkerte investorer ind.

Ifølge Ekstra Bladet er det en indisk rigmand fra delstaten Goa, der i dag præsenteres som ny investor i FC Midtjylland.

FC Midtjylland fortalte selv for et par uger siden, at den nye investor lægger 67-97 millioner kroner for at få 25-30 procent af aktiekapitalen i klubben, og det skal primært være FCM's viden inden for talentudvikling, der har vakt den indiske interesse.

DBU-formand Allan Hansen tror på, at FC Midtjylland har undersøgt sin nye medejer grundigt. Det er nemlig vigtigt, mener Hansen med henvisning til tilfælde fra den engelske Premier League, hvor nye investorer ikke altid har rådet over de penge, de havde lovet ved ankomsten til klubben.

- Om pengene kommer fra en tysk eller en dansk investor gør ikke noget. Bare pengene er reelle, og at man overholder reglerne om ejerskab af flere klubber og gennemsigtighed, siger Allan Hansen til tipsbladet.dk.

Den regel, Allan Hansen henviser til, fortæller at en ejer ikke må have bestemmende indflydelse i mere end en klub, hvilket FC Midtjyllands nuværende ledelse har afvist, at den nye medejer – som muligvis er Shrinivas Dempo, ejer af fodboldklubben Dempo SC i Indien – får.

- Hvis man overholder reglerne om hvad man må eje, ser jeg ikke nogen problemer i det. Man skal være sikker på, at det er reelle penge, men jeg kan ikke forestille mig, at danske klubber kunne være involveret i noget, der ligner et eventyr, siger Allan Hansen.

- Det er ikke godt, hvis det er konstrueret på en måde, der er belastende for klubben. Der kan man pege på Glazers køb af Manchester United, som samtidig påfører klubben en stor rentebyrde. Men hvis investoren kommer og placerer sine egne penge, er det fint, siger Allan Hansen.

- Man skal kende investorens baggrund for at kunne lave en nøje vurdering, og det både håber og tror jeg, at FC Midtjylland har gjort, siger Allan Hansen.

Den nye indiske medejer, som FCM ifølge Ekstra Bladet får, har skabt sin formue på blandt andet minedrift i den mineralrige stat Goa. Shrinivas Dempos hold Dempo SC har vundet fire af de seneste fem indiske mesterskaber. Delstaten Goa, der ligger ud til kysten i den vestlige del af Indien, 600 km syd for storbyen Mumbai, er en af Indiens mest fodboldinteresserede regioner.

Goa er tidligere portugisisk koloni, hvilket er en medvirkende faktor til fodboldinteressen, og har en uforholdsmæssig stor andel hold i den bedste indiske række. Indisk fodbold lider i mange klubber under elendig infrastruktur med dårlige træningsfaciliteter og fodboldarenaer. For få måneder siden offentliggjorde det indiske fodboldforbund i samarbejde med en af Indiens største virksomheder Reliance og det internationale sportsrettighedsfirma IMG en ny satsning på den indiske liga, hvor talentudvikling og opgradering af infrastrukturen skal være i fokus.