• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Brøndby-stjerne erkender: Jeg er rigtig ked af det

Foto: Lars Ronbog

For Mads Hermansen fyldte det efter kampen mod Kroatien, at det var sidste kamp med holdkammeraterne.

Af /ritzau/

Tirsdag aften missede U21-landsholdet kvalifikationen til næste sommers EM-slutrunde, da det endte med nederlag til Kroatien efter straffesparkskonkurrence.

For flere spillere markerede kampen derfor også et farvel til U21-landsholdet, fordi de nu bliver for gamle til at være med.

En af dem, der ikke længere kan være med på U21-landsholdet, er målmand og anfører Mads Hermansen, der var tydeligt berørt efter tirsdagens nederlag i Vejle.

- Det her hold har betydet sindssygt meget for mig. Drengene og staben omkring er nogle fantastiske fyre. Det er en fantastisk gruppe, så det kommer jeg til at savne rigtig meget, siger Mads Hermansen.

Skuffelsen lyste ud af Brøndby-målmanden.

- Det er jo aldrig sjovt at tage afsked, uanset om man er anfører eller ej. Jeg har været utrolig stolt af at være anfører for den her gruppe.

- Jeg har sat meget pris på det. Så jeg er rigtig ked af, at det ikke skal vare ved, siger Mads Hermansen.

Alle på holdet havde forventet og håbet på, at det ville blive til videre avancement mod kroaterne, så man skulle spille U21-EM næste sommer.

Danmark var da også foran 2-0 undervejs i kampen, men en sen reducering tvang kampen i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, hvor Kroatien trak det længste strå.

- Alle er rigtig kede af det. Jeg tror også, det er fordi, at vi havde så høje forhåbninger til os selv.

- Vi havde store tanker om, hvad vi kunne udrette til et EM, så det gør selvfølgelig ekstra ondt, når vi er så talentfuld en gruppe, som vi er, siger Hermansen.

Hermansens holdkammerat Mohamed Daramy, der godt kan fortsætte på U21-landsholdet, var også tydeligt skuffet efter opgøret.

- Det er ærgerligt, for nu ser man ikke gutterne næste gang. Jeg synes, vi har haft et godt hold, hvor vi også har været gode sammen uden for banen.

- Det fylder meget, at man ikke skal spille sammen med dem igen. Man får jo en relation. Det er nye venner, man møder. Så man danner et godt bånd, siger FC København-spilleren.

At spillerne på U21-landsholdet står sammen kom også til udtryk i tirsdagens dyst.

FCK's Mohamed Daramy havde i løbet af anden halvleg en batalje med de kroatiske modstandere. Mathias Kvistgaarden, der til dagligt spiller hos FCK's ærkerival Brøndby, blev nedlagt, hvilket Daramy reagerede hurtigt på.

- Jeg var tættest på, så jeg skubbede igen. Så måtte jeg tage et gult kort for det. Det kan godt være, at vi er rivaler på klubholdet, men her er vi på landsholdet, og her står vi sammen, siger Daramy.

/ritzau/