• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Afslører overraskende nyt om Skov-salg til FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Robert Skov blev i 2018 solgt fra Silkeborg til FC København, og nu fortæller Peter Sørensen lidt overraskende nyt om salget.

Af Kenneth Jensen

Da FC København i januar 2018 købte Robert Skov i Silkeborg IF, gik der lige lidt, inden han fandt melodien.

Men da han i den efterfølgende sæson var Superligaens helt store åbenbaring og scorede 29 gange i Superligaen - flest mål i en Superliga-sæson nogensinde - var der ingen tvivl om, at Robert Skov var på vej mod en udenlandsk klub.

I dag spiller Robert Skov for Bundesliga-klubben Hoffenheim, der hentede kantspilleren for omkring 75 millioner kroner i sommeren 2019, altså bare halvandet år efter FCK hentede ham i Silkeborg.

At han kom til FC København tager Peter Sørensen, der var daværende Silkeborg-manager, en del af æren for. Det forklarede han i programmet Offside mandag, hvor han lidt overraskende fortæller, at han henvendte sig til FCK med forslaget om at købe Skov. Peter SØrensen er nemlig tæt med Ståle Solbakken, som han spillede under i HamKam, hvor danskeren også var kaptajn.

- Jeg taler jo sommetider med Ståle, og han så jo også andre kampe end sine egne. Robert syntes jeg var så oplagt at kigge på og tage ind for Ståle, at jeg orienterede ham om det, for vi ville gerne sælge ham (Robert Skov), og vi ville gerne sælge ham til Ståle og FCK. Også fordi at jeg i en eller anden grad er uddannet af Ståle, og den måde, jeg gerne vil spille fodbold på, er måden, han spillede på i FCK.

- Og derfor var det også så oplagt, at en spiller som Robert ville få succes i FCK. Det eneste, der ærgrer mig i den sammenhæng, er, at han tog ham et halvt år før, han skulle, siger Peter Sørensen til Offside.

Robert Skov endte ifølge flere medier med at koste FC København 7,5 millioner kroner at købe i Silkeborg. Siden solgte man ham videre for 75 millioner kroner. Silkeborg fik procenter af videresalget, og dermed endte midtjyderne med at score et tocifret millionbeløb for den 25-årige fløjspiller.

Se hele indslaget i videoafspilleren øverst.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020