Superliga

Agger efterlyser direkte spil

Michael Krohn-Dehlis fravær skal opvejes af mere direkte spil. Og så skal Brøndby finde kynismen frem mod Esbjerg, mener Nicolaj Agger.

Brøndby tabte hjemme mod bundproppen AaB i seneste runde. Nu får medaljeaspiranterne en ny chance mod Superligaens næstdårligste, Esbjerg, men det bliver igen uden karantæneramte Michael Krohn-Dehli. Og ifølge Nicolaj Agger, der skal score målene for Brøndby, stiller det nye krav til det blågule spil.

- Michael Krohn-Dehli kan nogle gange finde nogle løsninger, som der ikke er særlig mange spillere i Superligaen, der kan, og på den måde kan man selvfølgelig godt mangle hans kreativitet lidt. Men så skal vi måske spille på nogle lidt andre strenge og så spille lidt mere direkte og sørge for, at vi også selv får nogle kontrachancer, i stedet for at vi kun får kontraer imod os, siger Nicolaj Agger til

tipsbladet.dk

.

- Det er en rigtig vigtig kamp for os, og vi har arbejdet meget med vores organisation. Vi skal stå lidt bedre på banen og ikke være så sårbare i omstillingerne. De mål, AaB fik, var jo ret simple mål fra indkast, faktisk, hvor de med to afleveringer ligesom splitter os ad. Så vi har arbejdet med, at vi skal stå bedre på banen, og vores organisation skal være langt bedre end i sidste kamp.

Den unge Brøndby-angriber mener, at kampen mod AaB var holdets hidtil ringeste præstation i en sæson, der har været en noget forvirrende blanding af godt og skidt. Og hvor især kynismen har manglet.

- Inden AaB-kampen syntes jeg egentlig, der havde været positive takter i alle kampe. Vi starter mod Lyngby og spiller dem faktisk ud af banen langt hen ad vejen, men vinder ikke, og det er selvfølgelig rigtig skidt. Siden har vi spillet nogle ok kampe, men smidt nogle rigtig dumme point væk, for eksempel mod Silkeborg hjemme. Men kampen mod AaB var vores hidtil dårligste, så vi skal virkelig rejse os til i morgen, siger Nicolaj Agger.

- Vi har haft lidt for mange udfald, lidt for mange dårlige perioder i kampene. Og har manglet noget kynisme til at få lukket kampene. Sådan en kamp som mod Silkeborg skal jo nærmest allerede lukkes i første halvleg, og det får vi ikke gjort, og så får de i stedet troen på det, og vi bliver måske lidt nervøse, og så går det galt. Vi skal være mere kyniske, spille lidt hurtigere og ikke have for mange udfald i kampene, så vi kan klø på fra start til slut.

Selvom Brøndby nu er fem point efter OB i kampen om andenpladsen, tror Nicolaj Agger stadig på, at hans hold kan snuppe sølv.

- Det er klart, at det ser sværere ud nu. OB har et pænt forspring, så lige nu må vi tage en kamp ad gangen. Tredjepladsen er i hvert fald meget åben. Midtjylland har heller ikke fået skrabet særlig mange point sammen, så først og fremmest må vi bare kigge på vores egne kampe. Jeg tror også, OB kommer til at sætte point til i de efterfølgende kampe, og gør vi det godt og kommer ind i en god stime, så ser jeg stadig andenpladsen som en mulighed. Men det er klart, at det bliver svært, og vi bliver nødt til bare at koncentrere os om os selv.