Superliga

Augo: Ingen garantier for redning

AaB har fået 10 point i de sidste fire kampe og er ikke blevet besejret siden starten af april. Alligevel er det den ydmyge tilgang til nedrykningskampen, der fortsat præger AaB'erne.

AaB kravlede lørdag op syvendepladsen i Superligaen, efter de havde slået FC Midtjylland med 2-0. Søndag røg de så en plads ned i tabellen, da Lyngby slog FC Nordsjælland og overhalede nordjyderne.

AaB er nedrykningskampens formhold i øjeblikket, og hverken spillet eller spillermaterialet berettiger til en nedrykning. Men nordjyderne har fortsat blot to point ned til Randers, der ligger under nedrykningsstregen, og holdets midtbaneprofil Thomas Augustinussen vil ikke udstede nogen garantier for, at det bliver til redning.

- Du får mig ikke til at sige, at vi har klaret den nu. Der er fortsat et stykke arbejde at gøre. Jeg kan give en garanti for, at vi vil forsøge at spille de sidste fem kampe, som vi har spillet de seneste, og gør vi det, så er jeg også sikker på, at vi klarer den. Men taber vi den næste kamp, så vil man igen tale om nedrykning, så der er intet, der er afgjort, siger Thomas Augustinussen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: AaB slog et amputeret FCM

Augustinussen og co. startede ellers foråret famlende med bare ét point i de første to kampe. Men siden er de altså kommet efter det i Aalborg, og med sejren over FCM har AaB nu scoret 15 point i forårets ni kampe - bare ét færre end efterårets 19 kampe gav.

- Vi er et andet AaB-hold nu, end det der spillede i efteråret. Vi har en tro på, at vi er gode nok, og holdet er måske også stærkere. I de første kampe i foråret kæmpede vi med at finde sammen som hold. Vi har gået og ventet på den her stime, som vi har ramt nu, og vi er blevet rigtig godt spillet sammen. Vi har en bred trup, hvor alle yder noget ekstra til træning hver gang - også dem der ikke spiller så meget arbejder i holdets tjeneste, siger midtbanemanden.

I sæsonens sidste fem kampe møder AaB Lyngby (h), Esbjerg (u), Silkeborg (u), SønderjyskE (h) og FC København (u). Thomas Augustinussen har studeret programmet for de sidste fem runder, og han har opskriften på redningen klar.

- Det er så tæt i bunden, og der er fortsat masser af indbyrdes opgør mellem holdene dernede. Vi skal vinde to af de sidste fem kampe. Taber vi de to næste, så kan vi stadig nå at redde os, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi husker.