Foto: Sampdoria
Superliga

FC Nordsjælland sælger stjernefrø til Serie A

Superliga-klubben FC Nordsjælland har solgt Mikkel Damsgaard til Sampdoria fra sommer.

Han spiller sæsonen færdig i FC Nordsjælland, men derefter er Mikkel Damsgaard, 19 år, færdig i dansk fodbold.

Offensivspilleren er blevet solgt til italienske Sampdoria, skriver den danske klub i en pressemeddelelse.

Mikkel Damsgaard har allerede 68 Superliga-kampe på cv'et - han blev fast mand på Superliga-holdet i FC Nordsjælland i en alder af bare 17 år.

Siden har han vokset og vokset og også fået slutprodukt i sit spil - noget, der har manglet tidligere. I denne sæson har han scoret seks gange i 19 kampe, og nu skal den talentfulde U21-landsholdsspiller altså vokse videre i italienske Sampdoria.

-Det har været en fantastisk proces mellem klubberne og mig selv i det her forløb, og den sætter jeg stor pris på. Min fremtid er nu på plads, og jeg ved, jeg til sommer skal til en klub som rigtig gerne vil have mig, og som jeg fik bekræftet alle de gode indtryk omkring, da jeg besøgte dem. I Sampdoria er der gode mennesker, og det er en spændende klub. Når det er sagt, så glæder jeg mig til at spille sæsonen færdig her i Nordsjælland, for det betyder meget for mig at kunne slutte ordentligt af og vise, hvor meget denne her klub betyder for mig. Jeg elsker fodbold, og jeg glæder mig til at kunne spille endnu flere kampe og længere tid i klub, som jeg har nydt at spille i lige siden jeg kom til som dreng, siger Mikkel Damsgaard om skiftet.

Det fremgår ikke, hvad italienerne skal betale for Damsgaard, men der er ingen tvivl om, at han ikke har været billig med tanke på både talent og alder.

Damsgaard var eftertragtet i januar, hvor hollandske Feyenoord blev meldt interesseret. Nu bliver han i FC Nordsjælland frem til sommer, inden han så skal prøve kræfter med den tekniske og taktiske liga Serie A.

Danskeren har fået en aftale med Sampdoria frem til sommeren 2024.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Officielt: Randers udlejer back til Superliga-nedrykker

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

Læs også:Tidligere FC Nordsjælland-stjerne til lægetjek i Napoli