Foto: Getty Images
Superliga

Brentford-dansker: FCK's status er ubetinget Solbakkens fortjeneste

Den tidligere FCK-assistenttræner Brian Riemer mener, at Ståle Solbakken fortjener den største respekt og anerkendelse for sin tid i hovedstadsklubben.

Det er nu over en måned siden, at FC København valgte at fyre Ståle Solbakken fra jobbet som manager for klubben, og for den nuværende Brentford-assistentræner Brian Riemer, der arbejdede under nordmanden, inden turen gik til England.

For ham er sagen helt klar omkring Ståle Solbakkens betydning for FC København, og i et interview med Ekstra Bladet påpeger Riemer, at den tidligere FCK-manager har krav på at blive hyldet.

Læs også:Jess Thorup tror på guld til FC København: Har kæmpe ambitioner

- Jeg har kun fulgt lidt med fra England. Og det jeg kan sige er, at når en person som Ståle Solbakken bliver fyret i FCK efter alt, hvad han har gjort. Ja, så fortjener han i sandhed også den største respekt og anerkendelse, lyder det fra Brian Riemer.

Han understreger endvidere, at det ubetinget er Ståle Solbakkens fortjeneste, at FC København ifølge Riemer er blevet Skandinaviens førende klub, og at nordmanden på 12 år og otte måneder byggede fundamentet til den position, som de har nu.

Læs også:Norsk træner-profil vil have Solbakken som Norges næste landstræner

I forhold til selve afskeden har Riemer dog ikke så meget lyst til at forholde sig til, hvad bestyrelsen skulle have gjort, men bemærker, at det altid er deres opgave at sikre den bedste strategi for klubben.

Ståle Solbakken er efter fyringen blevet erstattet af den tidligere FC Midtjylland-cheftræner Jess Thorup i trænersæddet, mens rollen som sportschef/direktør stadig mangler at blive udfyldt for københavnerklubben.

Riemer har været i Brentford som assistent for Thomas Frank siden oktober 2018.

Læs også:Johan Lange svarer igen på Seiers kritik: FCK har aldrig stået bedre

Læs også:November bliver afgørende: Ender Solbakken som norsk landstræner?

Læs også:FCK-målmand om Solbakken-fyring: Jeg tror også, han var chokeret