Superliga

- Demba-Nyrén var til tider rigtig skidt

Njogu Demba-Nyrén havde kvaliteterne til at spille på allerhøjeste niveau, men bundniveauet var alt for lavt, lyder det fra tidligere OB-træner Lars Olsen.

Det var ustabile præstationer, der var årsagen til, at Njogu Demba-Nyrén ikke blev en udpræget succes i OB. Sådan lyder udmeldingen fra klubbens tidligere træner Lars Olsen.

- Når han spillede godt, så spillede han rigtig godt, og når han spillede skidt, så var det rigtig skidt, siger Lars Olsen til

tipsbladet.dk

.

- Det var også derfor, at Demba - udover det første halve års tid - ikke var decideret fast mand i OB. Det er jo fordi, man ikke kan være helt sikker på, hvad man får. Man ved, hvad han kan, men det er ikke sikkert, at han har en af de gode dage, og det er selvfølgelig et problem for Demba. For efter min vurdering har han altså redskaberne til at spille på et meget højt niveau.

Da Demba-Nyrén for to år siden vendte tilbage til Danmark efter et mindre succesfuldt ophold i norske SK Brann, var det ifølge hans eget udsagn for at tage "et skridt imod noget større".

Han opnåede imidlertid aldrig den succes, som i 2006 fik FC København til at forsøge at hente den daværende Esbjerg-profil. Demba-Nyrén sagde 'nej tak', da han i stedet satsede på at komme til udlandet - og gik dermed glip af FCK'ernes efterårs-eventyr i Champions League-gruppespillet imod blandt andre Manchester United.

- Han har slet ikke fået det ud af sit talent, som han skulle. Hvis han havde fået det, så ville han ikke lige have været i Danmark, for han har alle kvaliteter til at spille på allerhøjeste niveau. Han er hurtig, han er brølhamrende stærk, kan score mål med både hovedet og fødderne og har en uovertruffen teknik, så det er klart, at han slet ikke fik forløst sit potentiale, siger den tidligere OB-spiller Esben Hansen, som har prøvet at spille både med og imod Demba-Nyrén.

For knap tre uger siden blev OB og svensk-gambianeren enige om at ophæve kontrakten, som ellers løb frem til sommeren 2012.

Læs hele historien om Njogu Demba-Nyrén, afvisningen af FC København og det uforløste potentiale i Tipsbladet Indsigt, som er på gaden nu. Du kan også spare turen til kiosken og læse avisen direkte på din computer – klik her!