• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Efter sløj Lyngby-start: Vi er en elevatorklub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lyngby er isoleret i bunden af Superligaen, og meget peger på, at de i denne sæson får en direkte returbillet til NordicBet Ligaen.

Af Jacob Quvang

Lyngby Boldklub er i denne sæson tilbage i Superligaen, men meget tyder på, at det er på lånt tid. 

For en miserabel sæsonstart, som ikke har budt på en eneste sejr efter de første 11 runder, betyder, at klubben er isoleret sidst i Superligaen. 

Det er måske ikke den største overraskelse for de danske fodboldseere, når man ser på Lyngbys historik i nyere tid. Her har klubben været defineret som en elevatorklub, som enten spiller i bunden af den bedste række eller i toppen af den næstbedste.

Den betegnelse er ikke helt skæv, erkender klubbens administrerende direktør Andreas Byder over for TV3 SPORT før kampen mod Viborg fredag aften.

Her fortæller han, at Lyngby selv havde forventet at være placeret nede i bunden, hvilket fik TV3 SPORT-værten Dennis Søndergaard til at spørge ind til, om Lyngby har accepteret, at de er en elevatorklub.  

- Ja, det gør vi. Vi accepterer, at vi er en elevatorklub. Vi vil rigtig gerne spille med i Superligaen, men vi vil ikke sætte det hele over styr, fortæller han, inden han peger snakken hen mod de langsigtede mål, hvor et stadionprojekt er afgørende. 

- Vi har et vigtigt stadionprojekt et år eller to ude i fremtiden, som vi tror bliver vores Champions League. Der hvor vi kan løfte vores økonomi og måske være et top otte-hold. Men i de her år kender vi godt vores rolle. Vi er enten tophold i første division eller bundhold i Superligaen. 

Han erkender dog, at han ikke ved, hvor langt op i budgethierarkiet, at Lyngby vil komme op med deres stadionprojekt. 

Han afviser samtidig, at klubbens islandske træner Freyr Alexandersson er presset efter den dårlige sæsonstart. 

- Freyr er træner her i år, og det er han nok også næste år, når vi måske skal rykke op eller spille Superligaen. 110% procent, fortæller han. 

Se hele interviewet i afspilleren over artiklen.