• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-angriber: Det skal jeg jo kunne leve med

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK-angriberen Orri Oskarsson læner sig op ad et gennembrud efter en sand magtdemonstration i dansk ungdomsfodbold.

Af Ole Hoffskov

FC København-angriberen Orri Oskarsson har scoret flere mål for "løvernes" U19-hold, end han har spillet kampe. Nu er det på FCK's bedste mandskab, han skal forsøge at overføre de mange kasser, og foreløbig er det blevet til en enkelt i ni optrædener.

18-årige Oskarsson har også misbrugt et straffespark i pokalturneringen, og der har i det hele taget været chancer nok til at score flere end det ene mål, det er blevet til. Han er dog ikke i tvivl om, at han nok skal få indstillet sigtekornet.

- Det har været meget udfordrende for mig og ikke mindst krævende at blive en del af førsteholdet. Det er en krævende position at være angriber, og der er ingen tid at spilde. Jeg skal være klar hurtigt, siger Orri Oskarsson til Tipsbladet og fortsætter:

- Den største udfordring har været fysikken. Forskellen på ungdomsfodbold og voksenfodbold er enorm på det punkt, og jeg skal blive bedre til at bruge min krop. Jeg synes, det går den rigtige vej, men det skal blive bedre endnu.

Orri Oskarsson fik blandt andet indhop mod både Sevilla og Borussia Dortmund i Champions League, mens det blev til 45 minutter i arvefjendeopgøret mod Brøndby den 16. oktober - et opgør, der endte 1-1. Den kamp betegner angriberen som sin hidtil bedste i FCK-trøjen.

- Jeg synes, det er gået godt for mig. Jeg synes, mit indhop mod Brøndby var rigtig fint, og derfra begyndte jeg også at spille lidt flere kampe. Det var svært for mig at komme ind i Champions League-kampene, hvor niveauet var virkelig højt, men det var fedt for mig at prøve, og det er med til at udvikle mig, siger han.

Når man som Orri Oskarsson har scoret et hav af mål i den danske U19-Liga, følger der automatisk høje forventninger med, og dem har FCK-talentet valgt at omfavne i stedet for at lade sig tynge af.

- Selvfølgelig mærker jeg forventningerne, men dem skal jeg leve med. Jeg har selv scoret målene og vist, hvad jeg kan, og jeg ved, at jeg kan score mange mål. Det er helt fair, at man forventer det af mig. Det er den bedste følelse i verden at score mål. Som angriber er det det eneste, du tænker på, siger Oskarsson.

Islændingen kom til FC København i sommeren 2020.