Superliga

FCK-debutant har forårsfornemmelser

Pierre Begtsson kan få sin debut fra start, når FCK på søndag møder FC Midtjylland.

Når FC København søndag møder FC Midtjylland i rundens topkamp, kan det danske mesterhold give Superliga-debut i den hvide trøje til svenske Pierre Bengtsson, som blev hentet i FC Nordsjælland i januar måned. Venstre backen, der på sigt skal afløse Oscar Wendt, debuterede for "Løverne" i sidste uges Champions League-kamp mod Chelsea, og den oplevelse har bidraget til at give den 22-årige svenske landsholdsspiller en god start på tilværelsen hos Superligaens duks.

- Starten i FCK har været god. Jeg trives rigtig godt her. Opstarten har været anderledes, fordi jeg har været væk med landsholdet to gange. Den er gået hurtigt, men jeg synes, jeg har taget nogle skridt frem i den her periode, siger Pierre Bengtsson til tipsbladet.dk.

I første omgang er Bengtsson udset som reserve for landsmanden Wendt, der til sommer drager til en endnu ukendt europæisk destination. Derfor kan Bengtsson forvente meget tid på bænken i sin første halvsæson hos "Byens hold", men det generer ham på ingen måde.

- Selv om jeg ikke spiller hver kamp, tror jeg stadig, jeg kommer til at udvikle mig i det kommende halve år. Det føler jeg allerede, jeg har gjort. Valget af FCK og mit klubskifte føles helt rigtigt, og så må vi se, hvor mange kampe, jeg får, forklarer svenskeren.

På søndag kan Pierre Bengtsson dog se frem til en startplads. Formentlig. For Oscar Wendt er skadet, og betragtes af Ståle Solbakken som "særdeles tvivlsom". Derfor spillede Bengtsson venstre back-pladsen på A-holdet, da de i dag spillede træningskamp mod reserverne, og det samme kan han gøre søndag mod FC Midtjylland.

- Selvfølgelig vil det være en god måde at sparke foråret i gang. Mest af alt gælder det dog bare om at køre på, ikke tænke så meget og fortsat arbejde hårdt. Men det er sjovt at Superligaen starter igen, slutter FC Københavns nye svenske forsvarsspiller.