Superliga

FCK-topscorere mangler målinstinkt

Dame N'Doye og Cesar Santin fører Superligaens topscorerliste med 13 mål hver, men burde score mere, mener assistenttræner Bård Wiggen.

Kan Dame N'Doye og Cesar Santin holde niveauet fra efteråret, ender en af de to formentlig som Superliga-topscorer. Ikke desto mindre mener Ståle Solbakkens assistent, Bård Wiggen, at både senegaleseren og brasilianeren savner, hvad man kunne kalde Inzaghi-instinktet: en naturlig evne til altid at være på pletten.

- Jeg tror ikke, at hverken Cesar Santin eller Dame N'Doye er fødte målscorere. Cesar Santin spillede venstre fløj i Sverige og er måske i virkeligheden mere en

assist-man

, mens Dame N'Doye aldrig tidligere i sin karriere har scoret så mange mål, siger Bård Wiggen til tipsbladet.dk.

- Når de så alligevel har scoret mange mål for os i efteråret, er det, fordi vi har haft bolden 60-70 procent af tiden i mange kampe, og derfor er det helt naturligt, at vi producerer mange chancer. Men de er ikke fødte målscorere, siger Bård Wiggen til tipsbladet.dk.

Han afslører, at FCK arbejder på at få både Santin og N'Doye til holde sig mere inden for modstandernes straffesparksfelt. De skal lære nogle af den klassiske boks-spillers gammeldags dyder.

- Vi arbejder på at få dem begge til at være mere i feltet i stedet for at søge ned i banen. Hvis de er mere til stede i feltet, kan de score flere mål, og det er de også klar over begge to. Det er en del af deres spil, vi arbejder på at udvikle.

Bård Wiggen mener, at netop Morten Nordstrand, som spiller forårssæsonen i FC Nordsjælland, har det instinkt, som Dame N'Doye og Cesar Santin mangler.

-Morten Nordstrand er født til at score mål, og det tror jeg også, man skal være. Det er ikke noget, man kan lære, og jeg tror ikke, N'Doye og Santin har det i deres spil. Men til gengæld kan de skabe målchancer på egen hånd, mens Morten Nordstrand er mere afhængig af, at medspillerne skaber chancerne for ham.

Læs hele historien i

Tipsbladet Indsigt

, der er på gaden fredag, og se, hvem fem tidligere Superliga-topscorere tror mest på: Dame N'Doye eller Cesar Santin?