Superliga

FCM-spiller ude i ni måneder

FC Midtjyllands stortalent, Erik Sviatchenkos, har revet sit korsbånd over. Han må derfor holde hele ni måneders pause.

Efter kampen mod Lyngby kunne Erik Sviatchenko gå rundt uden for omklædningsrummene på MCH Arena uden at humpe nævneværdigt.

Men som han selv og FCM-trænerne konstaterede, kunne det sagtens være fordi, at FCM-spillerens andre muskler omkring knæet var så stærke, at de kunne kompensere for et ødelagt korsbånd, og det viste sig her tirsdag eftermiddag at være den ærgerlige sandhed for den 19-årige forsvarsspiller.

Scanningsresultatet viser et overrevet korsbånd, og at forsvarsspilleren dermed sandsynligvis først er tilbage på førsteholds-plan i 2012.

- Jamen, det er noget pis og lort. Jeg stod foran det største fodboldforår i min karriere, og nu må jeg så bare sætte mig og kigge på. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige udover en masse bandeord. Medaljekampe, en evt. pokalfinale og EM-slutrunden – alt sammen er nu væk, siger Erik Sviatchenko til FC Midtjyllands hjemmeside.

- Selvfølgelig skal jeg nok komme tilbage, men det kan være svært at forholde sig til i dag. Lige nu virker det hele bare lidt ligegyldigt, siger en trist Sviatchenko

FC Midtjyllands assistenttræner Glen Riddersholm ærgrer sig gevaldigt på forsvarsspillerens og klubbens vegne.

- Det er utroligt bittert for Erik, siger Glen Riddersholm.

Ikke mindst, fordi han har spillet inde i to kampe og gjort det godt.

- For os som hold er det et slag, fordi Erik er en af de garanter for, at vi kan spille det fremadrettede forsvarsspil, vi gerne vil. Når man vælger den strategi, vi gør i vinterpausen, passer nogle typer bedre end andre, hvis du skal spille fremadrettet forsvarsspil. Der er Erik vigtig for os, fordi han er flasket op med det på akademiet, siger Glen Riddersholm til tipsbladet.dk.

Skaden betyder muligvis, at Christian Sivebæk skal spille fast på højre back, mens Martin Albrechtsen og Kristian Bak Nielsen skal spille i midtforsvaret. Ellers har FCM efter Riddersholms mening et par habile reserver, der kan spille i midtforsvaret.

- Vi må agere med de spillere, vi har. Vi har Kristian Ipsa, Jesper Lauridsen og flere andre spillere, siger Glen Riddersholm.

FC Midtjylland kæmper i øjeblikket med OB og Brøndby om en interessant andenplads, der i denne sæson – og i de kommende år – giver adgang til Champions League-kvalifikationsturneringen.

Erik Sviatchenko har i alt spillet 23 førsteholdskampe for FC Midtjylland.