Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-træner: Han må ikke blive en gammeldags, hollandsk wing

Kamaldeen Sulemana må ikke udvikle sig til en helt klassisk kantspiller. Derfor spiller han af og til centralt, fortæller FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen.

Kamaldeen Sulemana er én af de mest omtalte spillere i Superligaen, og mandag spillede han sin ligakamp nummer 18, da FC Nordsjælland besejrede Randers med 1-0 på hjemmebane.

Den 18-årige ghaneser startede på sin foretrukne position til venstre i et tremandsangreb, men mod slutningen af kampen blev han rykket ind centralt. 

Det er med øje for Kamaldeen Sulemans videre udvikling, lyder det fra FCN-træner Flemming Pedersen.

- Vi gør det for at udvikle hans spil, så han ikke bare bliver en endimensionel, gammeldags, hollandsk wing. Vi skal udvikle ham og give ham større udfordringer, fortæller Flemming Pedersen.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Dommerne dummede sig i Farum

FC Nordsjælland-træneren fastslår, at Kalamdeen Sulemana efter hans mening også har kvaliteterne til at kunne begå sig centralt, hvor der typisk er flere nærkampe end ude på fløjen.

- Han er jo ikke én af de der kantspillere, som ikke kan bruge sin krop. Er han centralt i banen, og der bliver spillet en høj bold, tænker man jo, at han nok ikke vinder den. men han har en god springkraft og kan vinde hovedstødsdueller, og så er han god til at gå ind på kroppen af sin modstander og skærme. Han har nogle færdigheder som central angriber, siger Flemming Pedersen.

Isaac Atangas plads ikke i fare
Kamaldeen Sulemanas makker i den modsatte side Isaac Atanga tiltrækker sig også opmærksomhed, og en del af den får han, fordi han har meget svært ved at finde vej til netmaskerne.

Ghaneseren kommer frem til mange chancer, men han brænder de fleste af dem. Mod Randers FC misbrugte han en gigantisk chance i første halvleg, da han ellers havde afdriblet keeper Patrik Carlgren.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 5. spillerunde

- Kampens største chance har Isaac i første halvleg – måske den eneste rigtig store chance. Han skal bare lige placere den ind, men så forivrer han sig og sparker lige på Randers-spilleren. I løbet af anden halvleg begynder han at miste nogle berøringer, siger Flemming Pedersen, hvis tiltro til Isaac Atanga er uændret:

- Vi skal blive ved med at give ham spilletid, så længe han præsterer til træning. Og så vise ham tillid. Vi træner 10 minutters afslutninger med ham efter hver eneste træning. Vi skal også tale med ham om, at han skal slappe af, for han vil det så gerne. Der har ikke været diskussioner om, hvorvidt han skulle starte eller ej. 

Isaac Atanga har i 41 Superliga-kampe scoret otte mål. 

Læs også:"Feyenoord havde FC Nordsjælland-spiller på listen"

Læs også:FCN’er blev matchvinder efter lang skadespause: Det er en vild følelse

Læs også:FCN-træner: Johan Djourou og Michael Essien giver en masse