• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Før derby: Det har aldrig været værre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forholdet mellem fans af FC København og Brøndby IF har aldrig været værre, vurderer politiet.

Af Anders Dehn

Det er snart ti måneder, siden der var udefans til en kamp mellem FC København og Brøndby IF. Det er udtryk for, at forholdet mellem de to klubbers fans - og måske navnlig de voldsparate af slagsen - aldrig har været dårligere. Sådan siger politiet til Ekstra Bladet.

På søndag er der derby i Parken, og her vil der for første gang siden 24. oktober 2021 være udefans til stede. Det er selvsagt glædeligt, men politiet betragter altså fortsat relationen mellem de to fangrupper på frysepunktet.

- Vi er af den overbevisning, at tilstanden med fansene fra de to hold aldrig har været værre med overfald og ballade, og vi har en løbende dialog med både klubber og Divisionsforeningen om tiltag, siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi Peter Dahl til Ekstra Bladet.

Da FC Basel i går var på besøg i Brøndby, risikerede urostiftere dobbelt straf. Københavns Vestegns Politi havde indført en såkaldt skærpet strafzone på og omkring Brøndby Stadion. Blandt andet forbrydelser som vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden er omfattet af reglerne om skærpede strafzoner.

Beslutningen kom efter Brøndbys seneste hjemmekamp i Conference League-kvalifikationen, hvor der var uroligheder på og uden for stadion, og to betjente endte på hospitalet. En polsk fan blev desuden idømt en straksdom på tre måneders fængsel for vold mod politiet.

Københavns Politi indfører ikke en lignende strafzone til søndagens derby.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.