Første sæson-nederlag til FCK

FC Midtjylland satte en stopper for FCKs periode som ubesejret, da ulvene vandt 2-0 i forårspremieren.

Hvad FC København ikke formåede at gøre i 19 kampe i efterårssæsonen skulle holdet blot bruge en kamp på i forårssæsonen - at tabe. Løvernes lange periode som ubesejret fik en brat ende søndag aften, da en flok motiverede FC Midtjylland-spillere vandt 2-0 på hjemmebane.

Samtlige 90 minutter bød på topunderholdning, og begge mandskaber var garant for tempofyldt og chancesøgende spil.

Første store chance kom efter 20 minutter, da bolden havnede hos Claudemir på kanten af feltet, men brasilianernes afslutning strøg få centimeter forbi den ene opstander.

Efterfølgende fik Mikkel Thygesen kæmpet sig frem til to fornuftige muligheder, men begge gange manglede FCM-spilleren lige det sidste før chancen blev rigtig farlig.

0-0 var også stillingen ved halvtid.

Efter pausen fortsatte billedet fra første halvleg med fint spil og mange optræk til chancer, og man sad med fornemmelsen af, at det blot ville være et spørgsmål om tid, før et af holdene fik hul på bylden. Og det skete så efter 68 minutter - men på en noget kontroversiel facon.

Jesper Juelsgård sendte et frispark mod mål, men inde i muren ramte bolden Dame N'Doye på armen. Umiddelbart så det ud til, at senegaleseren blot forsøgte at beskytte sit ansigt, men dommer Michael Svendsen var ikke i tvivl - straffespark til FCM.

Fra 11-meter pletten var Jakob Poulsen sikker, og med sit første mål for klubben bragte han FC Midtjylland på 1-0.

Efterfølgende bølgede spillet frem og tilbage, men rigtig farlige blev FCK aldrig. Derfor var det ikke ufortjent, at hjemmeholdet med otte minutter igen kunne afgøre kampen definitivt. Med en scoring direkte efter fodboldens A-B-C gjorde FCM det nemlig til 2-0.

Rilwan Hassan modtog bolden i venstre side og prikkede den videre til Jesper Juelsgård der kom i et flot overlap. Han lagde den efterfølgende ind i fødderne på Mikkel Thygesen, der sikkert gjorde det til 2-0. Enkelt, men smukt!

Resten af kampen forløb uden det store dramatik, og dermed løb FCK altså ind i det første Superliga-nederlag i denne sæson - og det var fuldt fortjent.