Superliga

Gerndt-lejr: Ingen kontakt til FCK

Alexander Gerndts agent har ikke snakket med FCK om Helsingborg-angriberen, men måske kan et skifte komme på tale i fremtiden?

Sidste sæson blev Alexander Gerndt topscorer i Allsvenskan merd i alt 20 mål. De første otte scorede han for Gefle, inden han i sommer skiftede til Helsingborg og scorede 12 mål mere.

I dag bliver han så sat i forbindelse med FC København, men sportsdirektør Carsten V. Jensen har allerede skudt rygtet ned ved at sige, at Helsingborg-angriberen er for dyr. Gerndts agent understreger desuden, at han ikke har talt med FCK om Alexander Gerndt.

- Der er så mange klubber, der følger ham fra klubber i hele Europa, men jeg har ikke diskuteret Alexander med FC København. Han har haft en lidt svær start på sæsonen, og jeg ønsker ikke allerede nu at spekulere i et klubskifte. Han skal koncentrere sig om Helsingborg og om at finde tilbage til det spil, der gjorde ham til landsholdsspiller i sidste sæson, siger agenten Per Jonsson til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: CV: Alexander Gerndt er for dyr

Klubber som Feyenoord, Ajax, Groningen, Levante, Racing Santander, Montpellier, Hannover og Mainz er blandt de klubber, der allerede har været meldt interesserede i ham. Og Per Jonsson er heller ikke i tvivl om, at Alexander Gerndt nok skal få en stor karriere i udlandet, og måske kan FC København komme ind i billedet på et tidspunkt.

- Hvis du spørger mig, mener jeg, at han er de angribere med allerstørst potentiale, som svensk fodbold har fostret i mange år. Han er smart, hurtig, fysisk stærk, han er venstrebenet og scorer mål på frispark og fra positioner i boksen. Han er smart som en Henrik Larsson, og han er god som Marcus Berg, da han var virkelig hot og blev solgt fra Göteborg til Groningen. Han skal nok komme til udlandet på et tidspunkt, og man aldrig, hvor han ender. Jeg har for nylig fået Pierre Bengtsson til FCK, og FCK var bare det helt rigtige for ham, selv om der også var hollandske klubber efter ham, siger Jonsson.

Alexander Gerndt har spillet fire landskampe og scoret et enkelt mål. Han debuterede i november sidste år. Gerndt har kontrakt med Helsingborg til udgangen af 2013.