Superliga

Grønkjær: Nye spillere hver dag

Jesper Grønkjær husker tydeligt forandringen i Chelsea, da Roman Abramovich kom med sine utallige millioner og ændrede hele klubben

I sommeren 2003 ændrede mange ting sig i Chelsea FC. Klubben havde kvalificeret sig til Champions League ved at blive nummer fire i ligaen, og i sommerpausen købe russeren Roman Abramovich klubben.

Og så ændrede meget sig for den på det tidspunkt økonomisk trængte klub, hvor Jesper Grønkjær havde været på kontrakt siden 2001.

- Jeg var på ferie i Danmark i vores sommerhus, da jeg hørte om overtagelsen. Jeg kunne ikke forestille mig, at han (Abramovich, red) havde så mange penge og at alting ville ændre sig. Ingen kunne forestille sig det, siger Jesper Grønkjær til den engelske avis The Independent.

- Jeg husker, at Abramovich mødte op til vores anden træningsdag efter ferien og talte til os på russisk men havde en oversætter med. Der var rygter om alle mulige ting - ny træner, nye spillere, nyt træningsanlæg, nyt stadion. Han ville have os til at tage det roligt. Det var en stressende periode for alle, og der var blandede følelser blandt spillerne. De fleste spillere var bekymret over deres situation - ville de blive eller skulle rejse.

Den russiske milliardærs ankomst til London skabte masser af forandringer i truppen på rekordtid.

- Vi tog på træningslejr, og hele tiden ankom der nye spillere, det var sjovt. En dag stødte Wayne Bridge til, mens andre rejste, dagen efter kom Damien Duff, så Geremi, Joe Cole, Veron. Han købte et helt ny t hold i løbet af få uger, siger Jesper Grønkjær.

I den første sæson efter Abramovich's køb blev Chelsea nummer to i Premier League. Jesper Grønkjær forlod klubben i sommeren 2004, hvor turen gik til Birmingham. Samme sommer blev en vis Jose Mourinho ansat som manager, og så begyndte titlerne at komme til London.