• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Han skal passe på med store biler og kvinder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen er slet ikke i tvivl om, at der gemmer sig en fremtidig dansk landsholdsspiller i Zidan Sertdemir, hvis stortalentet vel at mærke kan fastholde et ubetinget fokus på fodbolden.

Af Ole Hoffskov

Som tipsbladet.dk kunne fortælle tidligere på ugen, har stortalentet Zidan Sertdemir valgt at tørne ud for Danmark. Den 16-årige Bayer Leverkusen-spiller har også rødder i Tyrkiet, og det tyrkiske fodboldforbund har flere gange kurtiseret ham, men altså forgæves.

Og det er en rigtig god melding for dansk fodbold, fastslår FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen, der kender Zidan Sertdemir fra stortalentets år i Farum-klubben. 

- Jeg blev rigtig, rigtig glad, da jeg læste det. Vi betragter ham jo også som dansker, og det er dejligt, at han allerede så tidligt melder ud og ikke lader der være nogen tvivl. Det siger også noget om ham som person. Han er meget moden, og han hviler godt i sig selv, siger Pedersen til tipsbladet.dk.

Han er sikker på, at Zidan Sertdemir i fremtiden kommer til at begejstre det danske fodboldpublikum iført en rød-hvid trøje. 

- Der ligger en dansk landsholdsspiller i Zidan, det gør der helt sikkert. Han er stadig ung, og vi ved, at der er mange ting, der kan gå både den ene og den anden vej, men potentialet er uden tvivl til det danske A-landshold.

- Han skal have fokus på sin udvikling og være tålmodig i Leverkusen og lytte godt efter de råd, han får fra trænerne og lederne. Han skal stole på sine omgivelser og stadig være den unge mand, som han er nu, siger Flemming Pedersen.

Han advarer samtidig Zidan Sertdemir mod de fristelser, unge fodboldspillere ofte støder på.

- Han skal ikke begynde og have fokus på alt muligt udenom. Du ved... store biler, kvinder og alle de ting, som man ved kan være med til at fordreje hovedet på unge mennesker. Han skal bevare den kærlighed til fodbolden, han har nu, og så vil tingene komme til ham automatisk, siger FCN-træneren, der ser mange spillemæssige kvaliteter hos Zertdemir:

- Han er en venstrebenet midtbanespiller, som både er en playmaker-type og kan smide gode bolde omkring sig og være temposættende, men han kan også selv drive bolden fremad. Og så kan han lave mål. Han har allerede scoret en del mål for Leverkusens U19-hold, og han scorer også regelmæssigt for det danske U17-landshold. 

Det var planen, at Zidan Sertdemir skulle have spillet Superliga for FC Nordsjælland i denne sæson.

- Desværre for os valgte han at skifte til Bayer Leverkusen. Det er naturligvis en spiller, vi gerne ville have arbejdet videre med, men han har fået en flot start i Tyskland, slutter Flemming Pedersen. 

Zidan Sertdemir sad på bænken for Bayer Leverkusens Bundesliga-mandskab i søndags mod Bayern München. Han venter stadig på sin debut for den tyske storklub. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020