Superliga

Helenius: Glæder mig til spansk græs

Med to mål i en reserveholdskamp mod Brabrand den anden dag, viste Nicklas Helenius, at han stadig er skarp og klar til konkurrencen i AaB-angrebet. Nu glæder han sig til at komme på træningslejr i Spanien.

Da AaB's reserver i lørdags vandt med 4-0 over Brabrand stod der Nicklas Helenius ud for to af scoringerne. AaB's topscorer fra efteråret kan altså stadig vinde vej til netmaskerne.

Men spørgsmålet er, hvor han står i det offensive AaB-hierarki efter tilgangene af Morten "Duncan" Rasmussen og brasilianske Kayke Rodrigues. Sidsnævnte spillede han sammen med på AaB's top i kampen mod Brabrand, og indtrykket af ham er rigtig godt.

- Kayke kom jo også på scoringstavlen i den kamp, så det var naturligvis godt for ham og for os. Jeg ser ham nu mere som offensiv midtbanespiller eller som kant, men her var det os to sammen på toppen. Kayke er en god teknisk spiller, der er meget kreativ og god med bolden. Der mangler lidt taktsik forståelse, men det er nok også på grund af sproget, siger Nicklas Helenius til tipsbladet.dk.

I morgen møder Nicklas Helenius og AaB FC Hjørring i den sidste træningskamp i Danmark, inden afgangen til træningslejren i Spanien. Her får "Duncan" formentlig, og Helenius får måske det første vink om, hvor han står i forhold til klubbens øvrige angribere.

Den 19-årige AaB-angriber ser frem til kampen, men han glæder sig endnu mere til at tage med holdkammeraterne til Spanien, hvor varme og græsbaner venter.

- Vi kommer nok til at prøve en hel del spillere af mod Hjørring som i de andre kampe, og så kan det godt være, at det bliver lidt mere seriøst, når vi kommer til Spanien. Det bliver rigtig godt for os at komme ned og få noget varme spille fodbold på rigtig græs, så vi får fornemmelsen af græsset igen, inden vi kommer tilbage til Aalborg og gør de sidste forberedelser op til sæsonen på græsset herhjemme, siger Helenius.

AaB offentliggjorde i går de to modstandere på træningslejren i spanke Antequera. 16. februar møder de ukrainske FC Metalurh Zaporizhya, og  20. februar venter Alania Vladikavkaz.