Superliga

Henrik Toft vil være Utakas makker

OB har sagt farvel til et par angribere i vinterpausen, mens et par prøvespillere har været på besøg uden at få kontrakt. Henrik Toft nærer et begrundet håb om at blive fast angrebsmakker med Peter Utaka.

Den 24. juni præsenterede OB to af Superliga-konkurrenternes anførere på nye kontrakter i klubben. AaB's Andreas Johansson kom til på en fri transfer, mens den netop nedrykkede HB Køge-anfører Henrik Toft også blev vist frem i blåhvide striber.

Lidt over et halvt år er nu gået, og OB har i vinterpausen sagt farvel til Njogu Demba-Nyrén, Caca og Björn Runström, der ikke til sidst var inde i billedet til pladserne i OB's frontkæde. Derfor er det de to tidligere Superliga-anførere, der primært kommer til at kæmpe en kamp med hinanden om pladsen ved siden af holdets suveræne førsteangriber Peter Utaka.

- Pladsen ved siden af Peter er virkelig åben. Jeg føler, at jeg er tæt på, men det tror jeg også, at Andreas føler. Men faktisk mener jeg ikke, at situationen har ændret sig så voldsomt, selv om vi har mistet nogle angribere. Mine muligheder for at spille er måske lidt større end i perioder af efteråret. Omvendt har én som Rasmus Falk også gjort det godt, og han er nok også i spil til kampe i foråret, siger Henrik Toft til tipsbladet.dk.

De lunkne prøvespillere
Samtidig kan Toft notere sig, at de to angribere der har været på prøve i OB, ikke fik kontrakt. Solomon Okoronkwo tog videre til Norge og fik kontrakt, mens Junior Agogo fik spilletid i et par træningskampe, inden han blev vejet og fundet for let.

- Det skulle jo nok have været ham Agogo, hvis det skulle være, fordi vi nærmer os sæsonstarten, og mon ikke vi skal til at spille med dem, der skal spille, nå sæsonen starter. Men jeg var aldrig nervøs for, at han skulle få kontrakt. Han er slet ikke samme type som mig. Jeg ville først være bekymret, hvis der kom en ny tometer mand, siger Toft.

Den tidligere HB Køge-spydspids nåede faktisk at optræde i 12 af 19 Superliga-kampe for OB, men ofte kom han ind og fik to, syv eller ni minutter, og det var ikke tilfredsstillende for Henrik Toft, og derfor er han også fast besluttet på, at det skal være ham, der står ved siden af Peter Utaka, når OB åbner Superliga-foråret mod Horsens den 7. marts.

- I starten af en sæson bliver der altid mange dueller og brug for masser af fysik, fordi det er sværere at spille langs jorden. Og det er lige mine styrker. De gange jeg har spillet med Utaka, har det fungeret virkelig godt. Vi er meget forskellige, og vi løber slet ikke samme sted hen, og det er til at forholde sig til, for dem, der skal aflevere til os. Derudover føler jeg, at jeg er god til at gøre ham bedre. Jeg forstår de løb, han laver omkring mig, og det gør os til en god duo, synes altså Henrik Toft.