Superliga

Hradecky: Respektløst at råbe mit navn

Lukas Hradecky undrer sig over, hvorfor Esbjergs tilskuere råbte på ham, da Lars Winde droppede mod SønderjyskE. Den finske målmand ønsker ikke, at Winde fejler eller bliver skadet, selv om han har snuppet hans plads mellem stængerne.

Lukas Hradecky var Esbjergs førstemålmand i efteråret, men lige før forårsturneringens start meldte Esbjerg-træner Ove Pedersen ud, at rutinerede Lars Winde overtager posten mellem stængerne. Pedersen gjorde ham samtidig til anfører.

I weekenden kunne Hradecky så fra bænken høre en gruppe Esbjerg-tilhængere råbe hans navn, efter Lars Winde havde lukket Quincy Antipas' indlæg ind i løbet af første halvleg.

- Det var virkelig respektløs af fansene at råbe mit navn i den situation. Der er åbenbart nogen, der vil have mig til at spille, og det vil jeg også gerne, men de skal ikke vise det på den måde. Nu er det Lars, der står, og så skal fansene bakke op om ham. Det hjælper ikke nogen at gøre ham usikker. Det må være hårdt for hans psyke, og jeg mener faktisk slet ikke, at han kunne gøre noget ved det mål, siger Lukas Hradecky til tipsbladet.dk.

Hradecky uenig i trænerens beslutning
Finnen ønsker ikke at forholde sig til, om han selv kunne have snuppet skuddet fra Antipas. Han koncentrerer sig i stedet om at kæmpe sig tilbage på holdet, selv om han erkender, at det bliver meget svært.

- Det var overraskende for mig, at Lars blev gjort til anfører. Det gør hans position stærkere, og min situation dårligere. Det var mærkeligt at sidde på bænken og se kampen, men Ove traf en beslutning om at vælge en keeper, der har prøvet den her situation i bunden før, og som har stor rutine. Jeg kan godt forstå hans argumenter, selv om jeg selvfølgelig langt fra er enig i beslutningen.

- Jeg vil naturligvis helst spille, men jeg ønsker ikke noget ondt for Lars. Han er en god kammerat, og det her handler jo mest af alt om, at Esbjerg skal redde livet i Superligaen, siger Hradecky.

Klubskifte kan komme på tale til sommer
Da Lukas Hradecky i sommer blev forfremmet til førstemålmand fremførte han og agenten Vlado Hradecky, der også er hans far, idéen om, at den unge finske målmand skulle stå sæsonen færdig og sælges til en større klub til sommer. Den plan kan gå i vasken, så længe Hradecky er andetvalg.

- Jeg er da begyndt at overveje, om der skal ske noget til sommer. Måske skal jeg væk, men jeg har slet ikke besluttet mig for noget, og der er ikke noget konkret. Jeg kan jo heller ikke vise mig frem, når jeg ikke spiller, og så er der nok også færre klubber, der vil holde øje med mig, siger Hradecky.

Lukas Hradeckys kontrakt med Esbjerg løber frem til udgangen af 2012.