• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Utilfreds Thorup: Dér går det over mine grænser

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns cheftræner, Jess Thorup, gav i Viaplays studie udtryk for, at han ikke var helt tilfreds med visse spørgsmål.

Af Kenneth Jensen

De vinder mesterskabet om et par timer, FC København, og Parken lader til at være ved at gøre klar til en fest.

Men cheftræner Jess Thorup stod ikke og drak champagne inden opgøret - i stedet var fokus på kampen - og her var der nogle ganske interessante citater fra Thorup, der ikke har været helt tilfreds med de ting, der er blevet sagt om ham og FCK den seneste tid.

Cheftræneren slår fast, at han intet problem har det med kritik af spil eller resultater, men når folk begynder at kloge sig på noget, de ikke ved noget om, ja, så bliver Thorup irriteret.

- Historisk set er der skabt mange resultater, og det betyder meget for fremtidens forventninger til en. Jeg har sat mig med i den her stol en tro på, at jeg kan gøre en forskel. Der synes jeg ikke, jeg er endnu, men jeg er på vej. Det er klart, at et mesterskab i dag vil være et skridt på vejen for at vise, at vi er ved at bygge noget nyt op. Vi har stadig lang vej, men vi er i gang.

- Om vi kender hinanden eller ej, Stig (Tøfting), så ved jeg godt, at det er en del af jeres rolle at udstille nogle ting.

- Det, man har størst problemer med, når man sidder i den rolle, jeg sidder i, er, når man begynder at snakke om ens personlighed eller nogle af de ting, der foregår bag lukkede døre, som folk ikke aner noget om, og nogle begynder at kloge sig på. Det har jeg problemer med. Dér går det over mine grænser. Men at man kommenterer på, om det går godt eller skidt,
det er det, I er ansat til, siger Jess Thourp til Viaplay-studiet inden opgøret.

Thorup gav herefter et eksempel på noget, han ikke var tilfreds med.

- For to kampe siden skulle jeg svare på, om jeg var på vej til at blive fyret. Vi ligger nummer et i Superligaen. Vi er det bedste hjemmehold og det bedste udehold. Vi er det hold, der er gået færrest mål ind på. Vi ligger til at vinde et mesterskab. At man skal svare på sådan et spørgsmål over for en tv-station, det er ikke fair, lad mig sige det sådan.

Jess Thorup og FC København har tre point ned til FC Midtjylland, og hvis FCK vinder mesterskabet - som man forventer - så vil Thorup blive den bare anden træner i Superliga-historien, der er blevet dansk mester med to forskellige klubber.

Den først var Hans Backe, der har vundet med AaB og FCK.