• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kan FC København få udsat derby? Her er reglerne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kan man overhovedet udsætte en planlagt Superliga-kamp? Bliv klogere på reglerne for, om FC København kan få udsat derbyet mod Brøndby IF.

Af Anders Dehn

Efter planen skal derbyet mellem FC København og Brøndby IF spilles på søndag, men førstnævnte vil have kampen udsat. Ønsket kommer på baggrund af, at regeringen har forbudt mere end 500 personer til stede til kampen, hvilket i praksis umuliggør andet end et par hundrede tilskuere.

Men kan man overhovedet udsætte en Superliga-kamp med få dages varsel? Ja og nej. Vi dykker ned i reglerne.

Der findes en række forhold, der kan udsætte en kamp. Det gælder eksempelvis ekstremt vejr, en farlig bane, andre sikkerhedshensyn, eller hvis et hold skal afgive mindst to spillere til landsholdsopgaver.

Læs også:Nye regler rammer fodbold hårdt: Kun 500 mennesker til københavnsk derby

Der er ikke i reglerne taget højde for, at 12.000 tilskuere pludselig står uden gyldig billet, som tilfældet vil være i forbindelse med søndagens derby. Der er til gengæld nogle overordnede regler, som udsættelse kan falde ind under.

Ifølge de regler, der regulerer afviklingen af Superligaen og divisionerne, Propositioner for Danmarksturneringen i fodbold (Herre-DM), kan Divisionsforeningen "flytte en planlagt turneringskamp efter forudgående ansøgning herom i tilfælde, hvor begge klubber er enige om ændringen."

Ifølge den regel skal FCK altså have Brøndby med på idéen. Tipsbladet.dk har været i kontakt med Brøndby IF, der ikke vil udtale sig om det.

Læs også:FC København vil have udsat søndagens derby mod Brøndby

Spørgsmålet er dog, om FCK er for sent ude. Ifølge reglerne skal ansøgningen foreligge 14 dage før den pågældende kamp. Omvendt åbner reglerne en kattelem for andre ændringer af kampprogrammet.

"Mere omfattende ændringer i det fastlagte kampprogram end nævnt i §§ 19.1 og 19.2 kan foretages, såfremt administrator skønner det hensigtsmæssigt og programgruppen godkender indstillingen."

Administrator er Divisionsforeningen, og programgruppen er nedsat af samme Divisionsforening. Tipsbladet.dk har også forsøgt at få en kommentar her, men ligeledes uden held.

Uanset virker det sandsynligt, at Brøndby bliver taget med på råd. Spørgsmålet er så, hvad klubben vil sige. På den ene side vil det måske være en fordel at spille kampen søndag uden FCK-fans. Omvendt har Andreas Maxsø og Rezan Corlu karantæne, men vil formentlig ikke have det, hvis opgøret bliver udsat.

Læs også:DIF-direktør: Idræt kan ikke sammenlignes med fester i nattelivet

Læs også:Ståle Solbakken om Zanka-flirt: Hans løn er i en anden galakse

Læs også:Superliga-analyse: Ståle Solbakken skal fikse FCK's katastrofale bundniveau

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus