• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Mukhtar: Brøndby-skifte var et mørkt øjeblik

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var en bitter pille at sluge, da Hany Mukhtar måtte erkende, at han var nødt til at skifte til dansk fodbold for at få karrieren tilbage på rette køl.

Af Anders Dehn

Da Hany Mukhtar skiftede til Benfica, var han et 19-årigt talent med verden for sine fødder og hovedet fyldt med store drømme. Bare halvandet år senere ramte virkeligheden dog hårdt.

Mukhtar fandt hverken fodfæste i Benfica eller i RB Salzburg, da han var udlejet til klubben i 2015/16-sæsonen. Derfor måtte han træde endnu et skridt ned, til Danmark, for at få gang i karrieren igen.

Det var en bitter pille at sluge.

- Da jeg skiftede til Benfica, drømte jeg naturligvis om Champions League. Et år senere måtte jeg indse, at jeg var på vej til Danmark. I Benfica var alt meget professionelt, og i Brøndby var det et nummer mindre. Jeg måtte være ærlig over for mig selv, at det ikke var, hvad jeg havde forestillet mig, siger Hany Mukhtar i et interview med Sport1.

- Det var et mørkt øjeblik i min karriere, men jeg lærte meget af det. Sådan nogle situationer gør kun én stærkere. Enhver går sine egne veje, og man er nødt til at være glad for sin vej. Jeg fandt glæden i Nashville. Jeg sætter mig nye mål hver dag om at blive endnu bedre.

Til trods for mismodet var Hany Mukhtar en stor profil for Brøndby IF og i Superligaen. Efter én sæson vekslede han lejeaftalen til en permanent kontrakt, og i begyndelsen af 2020 skiftede han videre til MLS-holdet Nashville SC.

Her har Mukhtar om noget været en endnu større profil med 23 mål og 13 oplæg i 50 kampe. Så god har han været, at der nu er bud efter ham fra Bundesligaen.