• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Niels Frederiksen har flere ønsker til BIF-truppen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby skal forsøge at spille sig i Europa samt forsvare det danske mesterskab. Der skal formentlig tilføjelser til truppen.

Af Kenneth Jensen

De har sagt farvel til Anthony Jung, og flere ventes at være på vej væk denne sommer. Hjörtur Hermannsson, Michael Tørnes, Lasse Vigen Christensen og Marvin Schwäbe har alle udløb om to uger, og umiddelbart ser det ikke ud til, at der er forlængelser på vej.

Derfor bliver der også aktivitet på Den Københavnske Vestegn denne sommer, men måske ikke helt så meget, som mange går og tror.

For fodbolddirektør Carsten V. Jensen er tilfreds med truppens størrelse, hvor flere unge presser sig på.

Alligevel har cheftræner Niels Frederiksen en forhåbning om lidt tilføjelser til truppen.

- Vi har jo et par keepere, der forlader os, i form af (Michael) Tørnes og Marvin (Schwäbe). Vi skal ikke kun være to keepere, når det starter. Vi mangler noget på keeperpositionen. Vi har Mads (Hermansen) og Jonathan (Ægidius). Vi skal have det suppleret, det er sikkert, siger Niels Frederiksen.

Er det en rutineret keeper, I leder efter?

- Der findes forskellige måder at gøre det på, men det kunne da være et bud.

- På stopperpositionerne skal vi også kigge en smule, da "Tony" (Jung) har forladt os, og Hjörtur har udløb om 14 dage. De to har spillet meget, så det kunne være noget, vi skulle kigge på.

- Og så kan der ske noget på andre positioner, det ved vi, men vi har eksempelvis fået Jens (Martin Gammelby) tilbage, og vi har fået Christian Cappis ind. Så der er måske knap så stort behov på de positioner, siger Niels Frederiksen.

Med så mange afgange og mulige sommersalg efter imponerende præstationer i sidste sæson fra eksempelvis Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm er der også rig mulighed for nogle af de unge, når det kommer til spilletid.

Det kunne være i forsvaret, hvor Anton Skipper vender retur efter et lejeophold i Hobro, og hvor Joel Kabongo i sidste sæson spillede meget få minutter.

- Det er klart, det er nogle af dem. Der er også en Rezan Corlu, der ikke fik så meget spilletid. Tobias Børkeeiet, en ung spiller, der spillede, men måske ikke så meget, som nogle troede. Vi er i en periode, hvor der er mulighed for at gribe taktstokken, og de kan vise, at det er dem, der skal satses på, siger Niels Frederiksen.

Han har fået Jens Martin Gammelby retur fra et lejeophold i Lyngby, hvor den tidligere Silkeborg-spiller spillede på de offensive positioner, men i Brøndby ser man ham fortsat som back.

- Han havde på mange måneder et godt ophold i Lyngby, fordi han spillede en masse, men det var på en position, han formentlig ikke spiller her. Nu må vi se, hvordan han står, når vi starter op.

- Jens får muligheden for at vise sig frem, som alle andre gør. Vi tager udgangspunkt i dem, der er her - og så kan man gøre sig mange overvejelser, om de er her om en uge, 14 dage eller en måned. Vi behandler dem, som om de skal være her resten af deres liv. Til gengæld skal de også være 100 procent, uanset hvilke ting der kan rumstere i kulissen. Nogle gange går tingene stærkt, andre gange går de i stå. Man er der, hvor man er i nuet. Sådan er det her. Så må de vise sig frem, siger Brøndby-chefen.

Brøndby har indtil videre kun foretaget et enkelt indkøb i form af midtbanespiller Christian Cappis fra Hobro. Carsten V. Jensen fortalte onsdag lidt om Daniel Wass, der er rygtet til Brøndby. Læs den historie her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020