Video : Tipsbladet
Superliga

- Døren til Lyngby er aldrig lukket for mig

Lyngby står og mangler en cheftræner, og Andreas Byder har tidligere udtalt, at Kortrijk-assistenten Jonathan Hartmann kunne være en kommende cheftræner på sigt. Hartmann fortæller til Tipsbladet, at klubben har en stor plads i hjertet.

Lyngby har ingen cheftræner.

David Nielsen fik reddet klubben fra nedrykning til NordicBet Ligaen, men parterne blev enige om ikke at forlænge kontrakten.

Døren til Lyngby er aldrig lukket for mig.

Jonathan Hartmann
Kortrijk-assistent

Tilbage i marts fortalte Andreas Byder til Discovery+, at han så Jonathan Hartmann som en kommende cheftræner i Lyngby på sigt.

Men hvad med nu?

Tipsbladet har talt med Kortrijk-assistenten og den tidligere Lyngby-assistent om det ledige cheftrænersæde. Han vil aldrig lukke døren for Superliga-klubben, men lige nu er det nok ikke realistisk. 

Lige nu er Morten Karlsen dog tæt på at blive ny Lyngby-træner, har Tipsbladet afsløret.

- Det var virkelig svært at sige farvel til Lyngby. Jeg får stadig en klump i halsen, når jeg tænker på vores trænerkontor, hvor alle de ansatte kom ind. Andreas Byder sagde blandt andet et par ord, og mig og Freyr fik også lov til at sige et par ord.

- Vi mødtes om morgenen, inden Freyr og jeg fløj til Belgien. Det var meget emotionelt, og det er en klub, der betyder enormt meget for mig. Jeg er rigtig glad for, at jeg kunne nå at sige farvel. Det er ikke altid, at man får lov til det i fodbold. Det var et følelsesmæssigt farvel, siger Jonathan Hartmann til Tipsbladet.

Er det ledige Lyngby-trænerjob noget for dig?

- Lige nu er det overhovedet ikke i kortene, at jeg skal tilbage til Danmark. Det er både Lyngby og Superligaen i det hele taget. Superligaen er en fantastisk liga, og man at være i en af de bedste europæiske ligaer med de bedste spillere. Det er det rigtige for mig lige nu.

- Døren til Lyngby er aldrig lukket for mig, men lige nu drejer det sig om at få oplevelser i udlandet sammen med Freyr for at se, hvor langt vi kan nå i de bedste ligaer i Europa.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Lyngby

Fantastisk klub
Hartmann tog sammen med Freyr Alexandersson til belgiske Kortjik i januar, og de skulle forsøge at redde den belgiske klub fra nedrykning.

Den store mission lykkedes for den tidligere Lyngby-duo.

Danskeren har allerede lært meget af at være en del af den belgiske klub i blot et halvt år.

- Der er endnu mere pres på. Der er endnu større egoer. Det gør, at man skal være enormt skarp som træner.

- Alt, hvad der hedder ledelse og faglighed. Der har jeg skullet steppe op for at være med på næste niveau. Det er noget, der gavner mig i forhold til min trænerkarriere at være omkring de bedste spillere.

Hartmann tror, at han kommer til at være i Kortjik i et stykke tid endnu, da han er blevet vild med klubben.

- Det er en fantastisk klub med nogle gode mennesker, og jeg arbejder sammen med min læremester.

- Kortrijk er ikke noget mellemstop eller noget midlertidigt. Det er fordi, vi er rigtig glade for at være i klubben, siger Jonathan Hartmann til Tipsbladet.

Den 33-årige dansker har kontrakt med Kortjik til sommeren 2026.

Lyngby har tidligere fredag fortalt til Tipsbladet, at klubben er tæt på en ny cheftræner.