Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - FC Nordsjælland

Der er vigtige point i topstriden på spil, når AGF skal forsøge at udbygge den aktuelle stime, og FC Nordsjælland skal forsøge at starte en af slagsen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agffcn #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det er stadig så tæt i subtoppen af Superligaen, at AGF på bare én runde kan ryge ud af top 6, så ingen i Århus kan vide sig sikker på det mindste endnu. Men der er heller ingen, der kan benægte, at det ser lovende ud.

AGF tog sin femte ligakamp på stribe, da holdet vandt i Odense i seneste spillerunde, og dermed har det besejret slutspilskonkurrenter som OB, AaB, og Brøndby IF for nylig. Det er både vigtigt for pointantallet og for den indbyrdes konkurrence.

Nu venter så endnu et opgør mod en top 6-aspirant, FC Nordsjælland, som før weekendens spillerunde ligger på femtepladsen. Gæsterne er dog kun to point efter AGF i tabellen, så tredjepladsen er i den grad i fare.

Op til kampen er der godt nyt på trupsiden. William Eskelinen, Jesper Juelsgård og Nicklas Helenius træder alle ind i truppen. Det samme gør Bror Blume, som måtte melde fra i den seneste kamp mod OB på grund af sygdom.

FC Nordsjælland:

Mens AGF er inde i en fornem stime med fem sejre i træk, har FC Nordsjælland sværere ved at sammensætte en stabil række af resultater. Holdet har endnu ikke vundet, tabt eller spillet uafgjort to gange i streg i denne sæson.

Senest vandt det dog 2-1 over AaB, hvilket som nævnt rækker til en aktuel femteplads to point efter AGF. FCN kan for alvor melde sig ind i topkampen med en sejr.

Gæsterne skal dog gøre noget ved deres udebanestatistik, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at vinde. De har tabt de seneste fire i streg på fremmed græs. Modstanderne har dog retfærdigvis været FC Midtjylland, Randers FC, FC København og Brøndby IF.

Cheftræner Flemming Pedersen kan glæde sig over, at han råder over en skades- og karantænefri trup. Og at FC Nordsjælland først møder Vendsyssel FF i pokalturneringen halvanden uge efter kampen mod AGF, så holdet kan fokusere fuldt ud på besøget i Århus.

Karantæne:
AGF: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Jovanovic – Munksgaard, Tingager, Backman, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen – Døhr Thychosen, Hansen, Jenssen, Rasmussen – Rygaard, Christensen, Kofod Andersen – Atanga, Damsgaard, Francis

Profilen:
Da Mikkel Rygaard havnede i AGF’s søgelys i sommer, dukkede hans to år gamle kommentarer om klubben til overfladen. Der var ”meget uro og jeg-ved-ikke-hvad” i AGF, mente han.

I august var han dog af den overbevisning, at meget havde ændret sig de to seneste år, og AGF ”kunne sagtens være interessant.” Det blev dog aldrig til noget, og søndag står han så over for klubben for første gang siden deres sommerflirt.

Vidste du, at..:
David Nielsen har haft det svært mod FC Nordsjælland i sin trænerkarriere. Kun Randers FC og FC København har han hentet færre point mod i gennemsnit: 0,88 pr. kamp (mindst fem opgør).

Dom:
Hvis FC Nordsjælland følger sæsonens tendens, taber holdet mod AGF, for det vandt i seneste runde, og det taber som regel på udebane.

Så simpelt er det dog sjældent, og AGF har da også kun vundet ét af de seneste fire indbyrdes opgør. Buddet herfra er dog, at det bliver to af fem, efter hjemmeholdet tager en 2-1-sejr søndag middag.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: