Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - FC Midtjylland

Esbjerg tabte på et sent mål i sæsonpremieren mod FC Midtjylland, men siden er afstanden mellem holdene kun vokset. Formindsker vestjyderne den en smule fredag aften?

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Max
Hashtag: #efbfcm #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Holdene mødtes i den allerførste Superliga-kamp i denne sæson, og nu bliver de samtidig de første til at mødes for anden gang i sæsonen. Der er dog sket en hel del siden premieren i juli måned. Ikke mindst i Esbjerg.

Holdet åbnede sæsonen som bronzevindere og spillede mere end lige op med FC Midtjylland i første runde, men tabte på et sent mål af Mikael Anderson. Siden er det kun gået nedad for klubben, der fyrede cheftræner John Lammers efter ni spillerunde og aktuelt har vikaren Claus Nørgaard siddende på trænerbænken.

EfB har bare vundet to gange i denne sæson, og holdet ligger på 13. pladsen. Det betyder alvorlig nedrykningsfare her halvvejs gennem grundspillet. Især fordi holdet både har problemer med at score og holde modstanderne fra at gøre det.

Heldigvis for Esbjerg er Rodolph Austin tilbage fra karantæne, og dermed er Mohammed Dauda den eneste mand på fraværslisten forud for kampen. Han udgik af onsdagens træning og må derfor sidde over fredag aften.

FC Midtjylland:
Også FC Midtjylland har skiftet træner, siden holdene mødtes i første spillerunde. Mens det for Esbjerg ikke har forbedret resultaterne synderligt, har det sådan heller ikke løftet midtjydernes pointsnit mærkbart. Forskellen er, at FCM-snittet var højt i forvejen.

Brian Priske har ganske vist stillet sit hold op i en firebackkæde igen, men ellers har FC Midtjylland fortsat med at vinde langt de fleste kampe. Holdet har da også fire point ned til FCK i toppen af Superliga-tabellen.

Resultaterne har altså været, som de skulle, men spillet har ikke været lige godt hele vejen igennem. Både under Kenneth Andersen i begyndelsen af sæsonen og i perioder under Priske. Senest var sidstnævnte utilfreds med spillet i store dele af mandagskampen mod Randers FC, men meget symptomatisk formåede FC Midtjylland at vinde alligevel.

I det opgør sad Tim Sparv, Mikkel Andersen og Marc Dal Hende ude med skader og gør det igen fredag aften. Også Zsolt Korcsmar og Kristian Riis, der har siddet ude i lang tid, er stadig ukampdygtige.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Soiri – Petre

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Dyhr – Evander, Onyeka – Mabil, Marcondes, Anderson – Kaba

Profilen:
Sory Kaba har med sin svulmende fysik skabt problemer for mange Superliga-hold, men han har ikke scoret lige så meget, som de gerne ville have i FC Midtjylland. 3 scoringer i 12 kampe i alle turneringer er den foreløbige status, og det er for lidt, erkendte sportschef Svend Graversen forud for seneste runde. Fredag står Kaba dog over for et af ligaens mest gavmilde forsvar.

Vidste du, at..:
Esbjerg drillede FC Midtjylland med et par sene udligninger og en sejr i sidste spillerunde i den foregående sæson, men set i det store billede af fredagens hjemmehold haft det svært med de midtjyske gæster. Førnævnte sejr er den eneste i de seneste 12 indbyrdes opgør. Før det vandt EfB bare én af ni kampe mod FCM.

Dom:
Der er ikke mange målbare parametre, der peger på andet end en udesejr fredag aften: FC Midtjylland er bedre placeret, i bedre form og har et langt dyrere hold med spillere, der i hvert fald i teorien bør være bedre.

Derfor lyder buddet herfra også, at FC Midtjylland fastholder den indbyrdes overhånd mod Esbjerg fB med en 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: