Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Hobro IK - AC Horsens

Hobro IK mærker presset bagfra, mens AC Horsens stort set kan sikre sig en ny sæson i Superligaen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Gruppespil: Pulje 2
Spillested: DS Arena
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #hobach #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Hobro smadrede med en sidste-sekunds-udligning festen for Lyngby i grundspillets sidste runde og hev et vigtigt point til sig nedrykningskampen. For det er hvad det gælder fra nu og de næste seks kampe i gruppe 2.

Hobro IK har umulige vilkår i forhold til at indhente de to førende i gruppen, da der er 11 og 12 point op til henholdsvis AC Horsens og Randers FC, der ser ud til at kunne fokusere på Europa League-playoff-pladserne.

I stedet er Hobro Ik's altoverskyggende opgave at holde Esbjerg fB bag sig, da sidstepladsen i gruppen er lige med nedrykning. Der er i øjeblikket fem point at give af, så selv om forspringet er rart med, inden de seks kampe, er der ingen som helst mulighed for at kunne tage med ro. 

Lykkedes opgaven med at holde Esbjerg fB bag sig, må Hobro IK i stedet indstille sig på en drabelig nedrykningsplayoff mod nummer tre fra pulje 1. Men først gælder det hjemmekampen mod AC Horsens, hvor kravet naturligvis er en sejr. 

Hobro IK slap igennem 2-2-dramaet uden skader, men den i corona-tiden meget omtalte Emmanuel Sabbi er ude med karantæne, hvilket er noget af et slag for Hobro-offensiven.

AC Horsens
Corona-kongerne fra Horsens har i de tre seneste spillerunder besejret FC København, FC Midtjylland og senest Brøndby IF, og sikrede sig med den seneste sejr den vigtige ottendeplads, der gav retten til at vælge nedrykningsgruppe. Derfor er AC Horsens sammen med Randers FC parret i den "nemme" gruppe, hvor 11 point ned til Hobro IK naturligvis ikke må kunne sættes over styr på seks spillerunder. 

Selvtilliden er da også i top i den jyske klub, der med en sejr lørdag nærmest endegyldigt kan sikre sig livet i ligaen til næste sæson. Men tankerne bør på ingen måde kredse omkring nedrykning - i stedet handler det naturligvis om at ruste sig bedst muligt til de playoff-kampe, der venter omkring retten til at udfordre om en plads i Europa.

AC Horsens kommer ikke til at slække på noget og vil naturligvis have afgjort tingene endegylidgt i forhold til at undgå nedrykningen, og så må tunge ben fra onsdagens pokalsemifinale vente med at blive et tema. En semifinale, holdet tabte 1-2 mod SønderjyskE og dermed kom lidt ned på jorden igen efter de flotte resultater i ligaen. 

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-2-3-1): Rask – Bøge, Jakobsen, Minor, Haarup – Cappis, Brix-Damborg – Louati, Pedersen, Babayan – Kirkevold

AC Horsens (4-4-2):  Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Okosun, Thorsen - Brock-Madsen, Hansson

Profilen:
Rekordholderen for yngste Superliga-spiller, 16-årige Jeppe Kjær, fik sit tredje indhop i Superligaen i denne sæson, da han med en assist til Hallur Hanssons anden scoring mod Brøndby i den grad bidrog til festen. Ud over oplægget viste talentet af flere omgange virkelig lovende takter, og det er svært ikke at forestille sig masser af spilletid til ham i det kommende gruppespil - nu da billetten til næste års Superliga næsten er sikret allerede inden gruppen bliver sat i gang.  

Vidste du, at..:
De to hold har bare mødt hinanden seks gange tidligere i Superligaen, og det er endnu ikke lykkes Hobro IK at vinde. Fem af de seks kampe er sluttet uafgjort, og AC Horsens vandt tidligere i denne sæsons grundspil med 1-0 hjemme i Horsens. Det mål er det eneste, der er scoret i de seneste tre møder mellem de to hold - ikke ligefrem målfestligt. 

Dom:
Det er Hobro IK ,der mærker presset og skal frem og jagte de tre point. AC Horsens kan gå ind til opgøret med ro i sindet - men på samme tid med en stor selvtillid efter de tre store sejre i træk. Det kan blive op ad bakke for hjemmeholdet, der er nødsaget til at finde den rette balance mellem frygten for at tabe og hungren efter tre virkelig vigtige point. 

AC Horsens bør ikke forcere noget i denne kamp og kan fint leve med et point, der vil bevara afstanden ned til Hobro på 11 point - med kun 15 point at spille om tilbage. 

Horsens har "magten" i det her opgør, og det kan meget vel slutte med en pointdeler, som begge hold kan ende med at være tilfredse med. 1-1 i Hobro. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: