Optakt: OB - Esbjerg fB
Superliga

Optakt: OB - Esbjerg fB

Bundgyser i Odense torsdag aften. Bliver Esbjerg isoleret helt i bunden eller kommer OB længere ned i sølet.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: Ewii Park, Odense
Dommer: Jens Maae
På tv: TV3 Sport 1
Hashtag: #obefb #sldk

Holdnyt:
OB:

Den seneste hjemmesejr over Brøndby blev fulgt op af et nederlag på 0-1 til FC Midtjylland på udebane, så OB nu er gået fra banen 10 gange i denne sæson uden at score. Det vidner om store offensive problemer, selvom cheftræner Kent Nielsen udtrykte tilfredshed og stolthed med selve indsatsen.

Nu skal OB død og pine have tre point for at holde trit med de øvrige bundhold, men det bliver svært uden Joan Simun Edmundsson, der har været en af de få lyspunkter i en skuffende sæson. Desuden er Kenneth Emil Petersen sandsynligvis også ukampdygtig, hvorfor Frederik Tingager får genvalg.

Esbjerg fB:
EfB fik raget en uafgjort til sig i Farum i seneste runde, og klubben har nu fire point i sine seneste fire Superliga-kampe. Det er fremgang, selvom Colin Todd stadig truer med bål og brand og udtrykker sin utilfredshed med tingenes tilstand i Vestjylland.

Jesper Lauridsen erstatter Leon Jessen i startopstillingen, og så kan Brent McGrath måske få en startplads efter sit succesfulde indhop mod FC Nordsjælland, der kastede en scoring af sig. Desuden er det værd at bemærke, at Jeppe Højbjerg er helt ude af truppen på grund af en rygskade, men under alle omstændigheder ser det ud til, at Colin Todd nu satser helt på Jonas Jensen i målet.

Karantæne:
OB: Edmundsson
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust – Desler, Tverskov, Tingager, Pereira – Greve, El Makrini, Thomasen, Jönsson – Jacobsen, Festersen

Esbjerg fB (4-4-2): Jensen – Brinch, Lund, Nordvik, Lauridsen – Mabil, Pálsson, Jørgensen, Paulsen – McGrath, Söder

Vidste du, at...:
Esbjerg har kun fået ét point på fremmed græs i denne sæson, og klubben er uden sejr i sine seneste 10 udekampe. Klubrekorden i denne sammenhæng lyder på 15 udekampe i træk uden sejr.

Profilen:
Mathias Greve får muligvis chancen i startopstillingen hos OB, hvor Joan Simun Edmundsson er i karantæne. Greve har haft en skuffende sæson, hvor han har siddet meget på bænken, men nu er der en unik mulighed for at vise sit potentiale i offensiven.

Dom:
Det er en kamp, som ingen af de to hold kan tåle at tabe. Derfor kan det meget vel blive en nervøs affære, hvor der ikke tages unødige chancer. Omvendt har begge hold brug for sejre, så det kan også blive en vildbassekamp uden tøjler med to usikre defensiver. Vi tror på det sidste. Det skal nok blive underholdende for den neutrale iagttager – til gengæld finder kampen ikke en vinder. 2-2.

Form, tabel, indbyrdes kampe: