Superliga

Ove C råber af tidligere Arsenal-spiller

Ove Christensen er på nakken af den senegalesiske midtbanespiller Ousmane Sarr, som trænerteamet forventer sig meget af i 2011.

Mellem september 2009 og august 2010 var den nu 24-årige Ousmane Sarr ikke på nogen professionel fodboldkontrakt, da franske Troyes valgte at opsige midtbanespillerens kontrakt, der løb indtil sommeren 2011.

Efter at have været til prøvetræning i FC København i juli fik Sarr 3. august kontrakt med Randers FC, og her begyndte midtbanespilleren den lange vej tilbage mod fodboldformen.

Sarr spillede i 2003 og 2004 i Arsenals ungdomsafdeling, hvor han blev vejet for let, og her seks-syv år efter har Sarr trods et udmærket potentiale stadig mangler.

Dem forsøger Randers-træner Ove Christensen, der er uddannet skolelærer, at rette op på, og det er langt fra den bløde pædagogik, der dominerer hver træningsdag for Ousmane Sarr.

- Vi er nødt til at vride armen om på ham. Sarr er en meget individuel spiller. Det er ikke altid, han tager de løb og placeringer, vi vil have ham til. Han tager ikke det defensive arbejde, vi gerne vil have ham til. Det er tit et problem med de afrikanske spillere. De har individuelle kvaliteter, men på det holdtaktiske halter de efter. Der er ingen spiller, der kan slå igennem i europæisk fodbold, hvis de ikke bliver holdtaktisk stærke. De kan i hvert fald ikke gør det i Randers FC eller i FC København, uden sammenligning i øvrigt, siger Ove Christensen til tipsbladet.dk.

Randers-træneren forsøger på alle mulige måder at få Sarr overbevist om, at han skal gøre, som trænerne og holdkammeraterne i Randers siger.

- Vi taler det hele. Også direkte på banen. Han er rigtig godt træt af mig i øjeblikket. Han synes, at jeg råber af ham hele tiden. Det gør jeg også. Han er den, der måske får de fleste instrukser, og der har mange spillere den retfærdighedsfølelse, at det ikke er retfærdigt, at jeg råber mere af ham end andre spillere. Men kravet om retfærdighed findes ikke i elitefodbold. Man må have tillid til, at jeg disponerer efter at vinde kampene, og jeg prøver at skubbe dem i det, jeg mener er den rigtige retning, siger Ove Christensen.

Ousmane Sarr har også spillet for Saint Etienne og Grenoble. Han kom til Arsenal fra et fodboldakademi i den senegalesiske hovedstad Dakar.

Randers FC's førstehold rejser på søndag til spanske La Manga, hvor holdet i ti dage skal spille på græs før de endelige finpudsninger de sidste to uger op til forårspremieren.