Video : Tipsbladet
Superliga

Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Adskillige superligaklubber sender medarbejderne hjem med fuld løn på grund af coronakrisen. Vi giver dig et overblik her.

Coronakrisen er over os, og Superligae ligger i dvale. Der er dog stor forskel på, hvordan de 14 klubber håndtere krisen, herunder hvorvidt spillerne træner selv, sammen eller slet ikke. 

Nedenfor kan du læse, hvilke klubber der har besluttet at sende deres medarbejder hjem, hvor spillerne fortsat selvtræner, og hvor de træner sammen på græs. Dem, der er sendt hjem, må ikke arbejde i perioden. Til gengæld kan klubbe for kompenseret dele af deres løn af staten.

AC Horsens
Horsens har sendt de fleste af klubbens ansatte hjem. Også førsteholdsspillerne er blandt dem, der er ikke må arbejde i den kommende tid.

AGF
Klubben kaldte den 27. april spillerne og trænerne tilbage på arbejde. De fleste ansatte i administrationen forbliver hjemsendt, mens ungdomsspillerne skal træne individuelt.

Brøndby IF
Brøndby sendte i marts de fleste medarbejdere hjem uden arbejde. Trænere og spillere træner på egen hånd.

Læs også:FC Nordsjælland-spillere er tilbage efter hjemsendelse

Esbjerg fB
Spillerne er kaldt tilbage på arbjede efter at have været hjemsendt i en længere periode. Nu kan de træne i mindre grupper. Andre medarbejdere er fortsat hjemsendte.

FC København
Spillerne mødes i grupper af fem og træner hver anden dag under deltagelse af en-to trænere. De fleste ansatte i administrationen er sendt hjem uden arbejdsopgaver.

FC Midtjylland
FCM har sendt de fleste af klubbens ansatte hjem. De eneste, der fortsætter på jobbet, er "et lille beredskab af medarbejdere samt Superliga-truppen".

FC Nordsjælland
Førsteholdet vendte tilbage på træningsbanen i uge 17. Det foregik i mindre grupper og uden nærkontakt, ligesom Divisionsforeningens retningslinjer foreskriver.

Hobro IK
Hobro har valgt at sende de ansatte i administrationen hjem uden arbejde, mens de fleste af spillerne træner i mindre grupper. Enkelte spillere forbliver dog hjemme.

Læs også:AaB kalder spillerne tilbage på arbejde

Lyngby BK
Lyngby har hjemsendt alle ansatte på akademiet og hovedparten af de ansatte i administrative og kommercielle funktioner. Førsteholdets spillere og trænere er til gengæld tilbage på arbejde fra torsdag den 30. april.

OB
Fra onsdag den 6. maj træner spillerne igen, efter de har været hjemsendt i en periode.

Randers FC
Næsten alle ansatte i klubbens administration er blevet sendt hjem uden at skulle arbejde. Det samme er spillerne i Superliga-truppen og i talentsektoren.

Silkeborg IF
SIF besluttede at sende medarbejderne og trænerne hjem. Spillertruppen er fritaget fra hjemsendelsen og fortsætter med at træne sammen i mindre grupper.

SønderjyskE
I flere uger kørte kun direktionen og økonomiafdelingen kører videre fra kontoret i Vojens, men fra begyndelsen af maj er Superliga-mandskabet tilbage i træning.

AaB
Holdet genoptog også holdtræningen i uge 17. Det foregik ligeledes efter retningslinjerne: i små grupper, med god afstand og ingen fælles omklædning.

Læs også:Efter AaB fik lov: OB er også på vej tilbage på træningsbanen

Læs også:Økonom: Klubberne kan ende på en brændende platform

Læs også:Spillerforeningen om Sabbi og Damsgaard: Må forhandle os frem til løsning