Superliga

Oviedo vil slå igennem i FCK

Bryan Oviedo vil bruge sit lejeophold i FCN til at bevise, at han har en fremtid i FCK. Venstrebacken passer perfekt ind i FCN's "costaricanske stil".

Bryan Oviedo var op til FCK's kamp mod Chelsea forbi omklædningsrummet og ønske sine holdkammerater held og lykke, men længere kom han heller ikke.

I modsætning til sin costaricanske landsmand Cristian Bolaños har Oviedo nemlig stadig sit store gennembrud til gode hos Løverne. Oviedo har spillet andenviolin efter Oscar Wendt, så nu er han udlejet til FC Nordsjælland i foråret.

Det er en løsning, der passer Oviedo godt, når det nu skal være.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet i går mod Chelsea. Hvem ville ikke gerne det? Det er jo enhver spillers drøm. Jeg snakkede med Cristian og ønskede ham og gutterne held og lykke. Desværre vandt de ikke. Jeg ville også meget gerne være med til returen i London, siger Bryan Oviedo til tipsbladet.dk.

- Men nu får jeg i halvt år i FC Nordsjælland til at vise, hvad jeg kan. Mit mål er at gøre det så godt, at FCK vil have mig tilbage, og jeg kan blive fast mand. Det er helt klart det, jeg går efter. Og hvis det ikke lykkes, kan jeg måske finde en klub i Spanien eller England. Vi får at se, hvad der sker i fremtiden, siger Bryan Oviedo, der dog slår fast, at hans førsteprioritet lige nu er FC Nordsjælland.

- Jeg passer godt ind her. Træneren (Morten Wieghorst) giver masser af selvtillid til hver spiller. Desuden spiller FC Nordsjælland meget offensivt. Det er et af de mest offensive hold i Danmark, og det er perfekt for mig, for sådan er jeg vant til at spille fra Costa Rica. Man kan faktisk sige, at FC Nordsjælland spiller ligesom Costa Rica. Jeg er en offensiv back og skal nok få mange muligheder for at komme med frem, samtidig med at jeg selvfølgelig vil hjælpe til i forsvaret.

Noget, der til gengæld ikke er som i Costa Rica i Nordsjælland, og Danmark generelt, er vejret. Bryan Oviedo har svært ved at vænne sig til kulden.

- Kulden er meget svær for mig lige nu. Fødderne og benene fryser ligesom fast, og det er svært for mig at trække vejret ordentligt, når jeg løber. Men det er noget, jeg skal vænne mig til, og det skal ikke være nogen undskyldning.

Udenfor banen bor Bryan Oviedo i København, tæt på Cristian Bolaños, og er faldet godt til.

- Vi er meget sammen, min kone og jeg, og ham og hans kone. Jeg er også sammen med nogle af holdkammeraterne i FC Nordsjælland, som er meget unge og flinke, så det går fint.

Bryan Oviedo nåede også at hilse på den nu tidligere Nordsjælland-spiller Pierre Bengtsson i træningsturneringen Copa del Sol på La Manga. Netop Bengtsson kommer Oviedo til at konkurrere med om venstrebacken i FCK til sommer, når Oscar Wendt er væk ved sit kontraktudløb.