Video : Tipsbladet
Superliga

Riddersholm: Når vi tager jobkasketten af, er vi alle bare mennesker

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm husker på, at det er vigtigt at sætte fodbolden i perspektiv, når tingene er, som de er i Danmark lige nu.

Danmark er gået i hi.

På et pressemøde onsdag aften lukkede statsminister Mette Frederiksen ned for store dele af den hverdag, vi alle kender, fordi samfundet lige nu er truet af en smitsom coronavirus, som især er til fare for ældre og syge mennesker.

I sportens verden har det blandt andet fået den konsekvens, at al fodbold er blevet suspenderet i de kommende to uger, og det har naturligt skabt en helt ny hverdag rundt om i klubberne.

Således også i Haderslev.

- Det er en fuldstændig korrekt beslutning, der er blevet truffet på baggrund af de ting, der sker i vores samfund lige nu. Vi må alle have fokus mod den pandeni, der har ramt os, og så må vi gøre fællesskabet stærkt, siger SønderjyskE-træner Glen Riddersholm til tipsbladet.dk.

Nu skal der lægges en helt ny plan, og det kan være vanskeligt med alle de ubesvarede spørgsmål, der svæver i vinden.

Læs også:FCN: Unge ghanesere flyves hjem i frivillig karantæne

- Vi skal have en hverdag til at fungere, og det arbejder vi på. Vi er på mange måder en kommunal arbejdsplads, og som Mette Frederiksen sagde på gårsdagens pressemøde, medfører det, at medarbejderne sendes hjem. Og hvordan skal vi så håndtere det? I første omgang har spillerne fået fri til på mandag til lige at trække vejret. Vi har alle en familie, vi skal tænke på, og det vægter højere end noget andet, siger Riddersholm og fortsætter:

- Det er en hård situation, der har ramt landet, men vi skal alle "leve" i den forstand, at der stadig er helt almindelige gøremål som indkøb og andet, der skal foretages. Og det indebærer også en smitterisiko. Vi har lige set, at Rugani fra Juventus er blevet testet positiv, og det viser blandt andet, at man aldrig kan vide sig sikker. Man kan ikke bare gemme et helt fodboldhold væk. 

En stor del af Glen Riddersholms liv omhandler fodbold, taktik og resultater om søndagen, men SønderjyskE-træneren husker på, at det i en situation som denne er vigtigt at sætte tingene i perspektiv. 

- Jeg gør mig mange tanker om, hvordan man kan holde motoren i gang, og der er heldigvis mange ting, vi kan klare over telefonen og via sociale medier. Det gør vi selvfølgelig, men et vigtigt budskab i den her sammenhæng er, at der er ting, der er vigtigere end fodbold. 

- Det er ikke os trænere, fodboldspillere og andre, der skal holdene hjulene i gang i vores samfund under den her pandemi. Det er ansatte på sygehuse, i ældreplejen og så videre, og lige går mine varmeste tanker til dem. Hvad jeg og alle mulige andre tænker om fodbold, er lige nu sekundært, siger Riddersholm.

Som de fleste andre i Danmark er SønderjyskE-træneren også dybt berørt af de ting, der har ramt nationen.

Læs også:Mens Danmark er ved at lukke ned: Hobro træner videre

- Når vi alle tager vores jobkasketter af, så står man tilbage som et helt almindeligt menneske, og vi har alle familie og folk, vi holder af, og som vi tænker på og bekymrer os for under en pandemi som denne. Heldigvis har vi mennesker også en unik evne til at tilpasse os den situation, vi står i, så selv om der lige nu hersker undtagelsestilstand, så bliver det også en slags hverdag, siger Glen Riddersholm.

Når hverdagen igen bliver mere normal, skal Superligaen efter planen genoptages, så vi kan finde en dansk mester, tre nedrykkere og alt det andet.. Det store spørgsmål er bare, om det overhovedet lader sig gøre?

Glen Riddersholm har også tænkt tanken, om den resterende del af sæsonen simpelthen må aflyses.

- Det er der en risiko for, men vi må tage det i det rigtige tempo. Vi forholder os til de meldinger, vi har fået, og de går på, at sporten genoptages om to uger. Det ved vi, og alt andet er spekulationer. Dem bruger jeg ikke min tid på. Vi har et politisk organ, som tager stilling til det spørgsmål, og det har jeg det fint med, slutter han.

SønderjyskE er nummer 11 i Superligaen. 

Læs også:FCK slår fast: Forventer at Istanbul-kamp bliver aflyst

Læs også:Lyngby skal selv købe storskærme for at beholde Superliga-licensen

Læs også:Esbjerg-træner: Ville være mærkeligt, hvis vi blev ved med at spille fodbold