Rieks sikrede Esbjerg livsvigtig sejr

Søren Rieks blev matchvinder for Esbjerg, der mandag aften hentede en ubeskrivelig vigtig sejr i bundkampen mod Lyngby.

I forrige rundes mandagskamp fik tilskuerne for alvor smæk for skillingen, da FC Midtjylland og Lyngby gav hinanden en helt fantastisk kamp i Herning, der sluttede 4-4. Helt så underholdende var det ikke her til aften, da selvsamme Lyngby havde besøg af Esbjerg. Men kedeligt var det bestemt heller ikke.

Kampen havde enorm betydning for ræset i bunden af Superligaen, og det virkede Lyngby-spillerne til at være mest klar over i 1. halvleg. I hvert fald var det de Kongeblå, der sad på det meste.

Efter 12 minutters spil havde hjemmeholdet den første store chance, da unge David Boysen blev spillet helt fri, men den tidligere AB-spiller overplacerede sin afslutning.

Så gik det straks bedre for Bajram Fetai et kvarter senere. Den makedonske landsholdsspiller tog bolden godt til sig på kanten af feltet, og sparkede resolut bolden i kassen.

1-0 var også stillingen ved pausen.

Mens Lyngby var de toneangivende i de første 45 minutter overtog Esbjerg al initiativet efter pausen og lagde et gevaldigt pres på værterne. Vestjyderne skabte flere fine muligheder, men alligevel var det et regulært drømmetræf, der skulle få holdet tilbage i kampen.

Lyngby-forsvaret kunne ikke få bolden ekspederet ordentligt væk, og så endte den hos Arnor Smarason, der fra godt og vel 30 meter tordnede bolden ind bag Rune Pedersen. Det var islændingens tredje sæsonmål.

Efter 66 minutter brude Esbjerg også have bragt sig foran med 2-1. Bolden havnede hos Søren Rieks i venstreside, og han headede på tværs til en total blank Tim Janssen, der få meter fra et tomt mål formåede at flugte bolden over.

Bedst som det lignede et remis, endte Esbjerg alligevel med at sikre sejren. Der resterede blot et minut af den ordinære spilletid, da Søren Rieks dukkede op på det helt rigtige sted i feltet og lossede Jeppe Mehls hårde aflevering det sidste stykke ind bag målstregen. En fortjent scoring vurderet ud fra 2. halvleg.

Flere scoringer faldt der ikke i kampen, og det betyder, at Esbjerg nu blot har et point op til overlevelse.