Robin Olsen-salg forgylder lille Malmö-klub
Foto: Getty Images
Superliga

Robin Olsen-salg forgylder lille Malmö-klub

FC Københavns salg af Robin Olsen til AS Roma sender 1,5 millioner kroner i lommen på lille svensk klub.

FC København bliver snart en målmand fattigere, men til gengæld mange millioner rigere.

Robin Olsen befinder sig lige nu i Rom, og det er kun et spørgsmål om kort tid, før svenskeren bliver officielt bekræftet som ny målmand i AS Roma, hvor han skal afløse Alisson Becker, der er blevet solgt til Liverpool. FC København scorer ifølge flere medier 86 millioner kroner på salget. 

Det er dog ikke hver en krone, der ryger direkte ind på kontoen hos de mangedobbelte danske mestre. En lille del skal sendes videre til IF Linhamn Bunkeflo, der til dagligt huserer i Sveriges femtebedste række.

Robin Olsen skiftede til klubben som 16-årig, da den lå i Sveriges næstbedste række, og derfor kan Linhamn Bunkeflo nu se frem til solidaritetspenge. Ifølge Sydsvenskan får den lille Malmö-klub to millioner svenske kroner - knap 1,5 millioner kroner. Det er selvsagt et meget højt beløb for en klub i Sveriges femtebedste række.

Det er i øvrigt anden gang denne sommer, at IF Linhamn Bunkeflo får et pænt beløb ind på kontoen i solidaritetspenge. I starten af juli skiftede Mattias Svanberg fra Malmö FF til Bologna, og det sikrede klubben knap 200.000 danske kroner.