Superliga

Sölvi: 50 % chance for comeback

FC Københavns Sölvi Ottesen har haft en skadesplaget sæson. Og måske er sæsonen allerede slut for den stærke islænding.

Det lignede et fremragende indkøb, da FC København i sommer hentede forsvarsstyrmanden i både SønderjyskE og på det islandske landshold, Sölvi Ottesen, til Parken. Ottesen startede også stærkt i den hvide trøje, og i efteråret var der nærmest garanti for FCK-sejr, når islændingen var på banen. Men så begyndte Ottesens skadesmareridt.

Læs også: FCK-stopper kæmper med skader

Først brækkede midterforsvareren armen i en kamp mod Brøndby, og i vinter løb den uheldige islænding ind i en skade i ryggen. Den har plaget ham lige siden, og med halvanden måned tilbage af Superliga-sæsonen er det nu tvivlsomt om Sölvi Ottesen overhovedet kommer i kamp igen på denne side af sommerferien.

- Jeg tror, der er cirka 50 procent chance for, at jeg bliver klar igen i tide til at få kampe i denne sæson. Jeg håber på et par kampe i maj, men på grund af skadens natur er det umuligt at sige præcis, hvornår jeg er tilbage. Jeg kan ikke træne på fuld styrke før nerven i ryggen er helet, og den kan være helet om to dage, men der kan også gå to uger, siger Ottesen til tipsbladet.dk.

Forsvarsspilleren arbejder i øjeblikket på sin kondition. Han kan løbe, men han kan fortsat ikke træne med bold. Den megen alenetid har givet Ottesen tid til at reflektere over den første sæson i FC København, og på trods af to slemme skader, smiler islændingen ved tanken.

- Skader er aldrig en del af planen. Det har været skuffende med de to skader, men på den anden side har vi haft en fantastisk sæson, som jeg også føler, jeg har min andel i. Det har motiveret mig i den periode, jeg har været ude, forklarer han.

Sölvi Ottesen står indtil videre norteret for 11 Superligakampe for FC København i denne sæson. Sidst islændingen var i aktion var den 4. december, hvor "Løverne" slog Esbjerg med 3-1.