• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Steinlein hepper på Barca og Juve: Det øger vores chancer med mange procent

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Claus Steinlein kommer til at holde nøje øje med Champions League-kampene fredag og lørdag aften. De kan øge FC Midtjyllands chancer for at nå et europæisk gruppespil i næste sæson med mange procent, mener han.

Af Anders Dehn

Det lyder besynderligt, men den er god nok. FC Midtjyllands chancer for at komme i gruppespillet i Europa i næste sæson kan få et boost, hvis resultaterne i denne sæsons Champions League falder ud på den rigtige måde.

Derfor kommer Claus Steinlein til at holde et vågent øje med især to Champions League-kampe fredag og lørdag.

- Kampene mellem Juventus og Lyon og mellem FC Barcelona og Napoli har en stor betydning for vores muligheder for at komme i et gruppespil, siger han.

Det har han ret i, men forklaringen er indviklet, så hæng på.

Læs også:Kvalifikationskaos: Derfor risikerer FCM at misse Champions League-seedning

FC Midtjylland står i øjeblikket til ikke at blive seedet, når holdet træder ind i anden runde af Champions League-kvalifikationen. Dermed kan holdet trække nogle på papiret sværere modstandere. Men hvis Juventus og Barcelona slår Lyon og Napoli ud af Champions League, bliver FCM alligevel seedet og undgår altså de værste lodtrækningsmuligheder.

Lyon og Napoli er på nuværende tidspunkt stadig med i turneringen, og de jagter en billet til næste sæsons turnering. I et normalt år skulle et af de to hold vinde turneringen, for at det gik ud over FCM's seedning, men da der allerede den 10. august trækkes lod til anden runde af Champions League-kvalifikationen, afhænger en FCM-seedning af, om Lyon og Napoli på det tidspunkt stadig er i turneringen.

Ryger begge hold ud, når de spiller den 8. august, vil det sende Ajax direkte i Champions League-gruppespillet næste sæson. Ajax' adgang til gruppespillet forskyder sig ned i kvalifikationen, så Sparta Prag indtræder i stedet for Ajax i playoffrunden, mens Dinamo Zagreb går i tredje runde i stedet for Prag. Dermed er der en seedning til FCM.

Med en seedning i anden kvalifikationsrunde øger FC Midtjylland sine chancer for at gå videre til tredje runde. Og er holdet først nået dertil, er chancerne for at komme i minimum Europa Leagues gruppespil gode.

Læs også:Overblik: AGF, SønderjyskE og FCK's svære veje i Europa League

- Hvis vi så vinder vores kamp i anden runde i Champions League-kvalifikationen, og vi er så uheldige at ryge ud i tredje runde, hvilket vi naturligvis ikke håber og tror, så vil vi være seedet i den sidste og afgørende kvalifikationsrunde til Europa League-gruppespillet, som vi så ryger over i, siger Claus Steinlein ganske rigtigt.

- Så de to Champions League-ottendedelsfinaler giver os to vidt forskellige scenarier for vores europæiske kvalifikationsturnering. Vores chancer for at komme i et gruppespil øges reelt med mange procent, hvis Juventus og FC Barcelona klarer den.

Juventus møder Lyon fredag aften og skal indhente et 1-0-nederlag på udebane, mens Barcelona tager imod Napoli lørdag aften efter 1-1 i det første opgør.

Læs også:FC Midtjylland spiller to testkampe i udlandet før CL-kvalifikation

Læs også:Bach Bak om store FCM-målsætninger: Gruppespil venter lige om hjørnet

Læs også:FCM begynder træning igen: Er ved at finde nye klubber til en del spillere

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus